1.5 C
Janja
Subota, 20.04.2024.
NaslovnicaAktuelnostiBiHPoziv: Prvi festival sevdalinke "Drino vodo" u Zvorniku

Poziv: Prvi festival sevdalinke “Drino vodo” u Zvorniku

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U proteklih nekoliko mjeseci, tačnije od početka tekuće kalendarske godine, organizator festivala sevdalinke u Zvorniku, Udruženje građana “PIK” – iz Križevića (PIK – Porijeklom iz Križevića), uložili su velike napore da se u srcu grada Zvornika, u subotu, 20. aprila 2019. godine, održi nesvakidašnji festival, naše lijepe i divne sevdalinke.

Festival je dobio, nadamo se već sada, svoje tradicionalno ime “Drino vodo”, jer nastojat će se da u budućnosti, upravo ovo postane redovna i tradicionalna manifestacija na obalama rijeke Drine.

Prema riječima organizatora, sve je spremno i samo se čeka subota.

Program festivala vodit će Enver Šadinlija, diplomirani novinar, magistar komunikologije, dugogodišnji urednik i voditelj brojnih radijskih i televizijskih programa, muzičkih festivala i drugih javnih manifestacija.

Partneri festivala su Medžlis islamske zajednice Zvornik, Bošnjačka zajednice kulture “Preporod” Zvornik i Bošnjačka zajednica kulture “Preporod” Sjeverne Amerike.

Festival su podržali brojni zvornički i regionalni obrtnici i biznismeni, pojedinci kao i Federalno ministarstvo za raseljene osobe i izbjeglice i Grad Zvornik, te zahvaljujući njima ulaz je besplatan.

Ponavljamo: subota, 20. april 2019. godine u Zvorniku, u Domu omladine (kod Rijeka džamije) sa početkom u 16:00h, počinje Prvi festival sevdalinke “Drino vodo”.

Dobro došli.

Sve informacije, oko izvođača, vremena i slično, možete pročitati sa oficijalnog plakata:

Festival će snimati i naša medijska kuća, te će isti moći se pogledati širom svijeta.

/podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti