13.1 C
Janja
Petak, 19.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeJanjaNova tri boda i osvojena liderska pozicija na tabeli

Nova tri boda i osvojena liderska pozicija na tabeli

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Početak sedmice u znaku je pobjedničke atmosfere Janjarskih fudbalera. Naime, pred oko 160 gledalaca na stadionu FK Podrinje u Janji, OFK „Janja 2009“ pobjedila je OFK „Magnojević“ rezultatom od 2:0.

Igrači OFK ” Janja 2009 ” su bili u sastavu: 1. Amir Hajtić, 2. Stefan Radić, 3. Adis Karasalihović, 4. Mujo Dervišević, ( od 75 min. 14. Alija Milkić ), 5. Aleksandar Ivanović, 6. Dženan Redžic, 10. Rizah Nuhanović ( kapiten ), 7. Adis Hadžihajdić, ( od 79 min. 13. Andrija Simanić), 8. Siniša Rakita, 9. Edin Camić, 11. Bajro Delibašić, (od 80 min. 15. Mehdin Adanalić). Rezevni sastav: 13. Andrija Simanić, 14. Alija Milkić, 15. Mehdin Adanalić, 16. Darko Malović, 17. Srđan Erić. Sudijski angažman bio je u rukama Dragana Matovića iz Bijeljine.

Tokom cijele utakmice, koja je odigrana u povoljnim vremenskim prilikama, gosti su primjenjivali strategiju bunkera, što je otežavalo domaćim igračima da svoje akcije u završnici uspješno i konkretizuju, čemu su svakako doprinjele i odlične intervencije golmana OFK“Magnojević“. Ipak u samoj završnici prvog poluvremena je Bajro Delibašić sa oko 15 metara uspio da ugrozi gol gostiju i time dovede domaću ekipu u zasluženo vođstvo.

U drugom poluvremenu fudbaleri OFK “Janja 2009“ su svojom igrom pokazivali želju za novim zgoditcima koji bi im donjeli sigurna tri boda i još bolju poziciju na tabeli. Nizali su se udarci Bajre Delibašića, Rizaha Nuhanovića, Siniše Rakite, Dženana Redžića, Adisa Karasalihovića, Adisa Hadžihajdića a golman OFK „Magnojević“ je uspješno odoljevao, sve do 77 minuta, kada je Edin Camić pogotkom postavio rezultat od 2:0 i odveo tim u zasluženu pobjedu.

Najnovije vijesti