18.6 C
Janja
Petak, 29.03.2024.
NaslovnicaPodrinjeJanjaMladi polaznici EMANET IT ACADEMY Iz Janje osvojili zlato na INOST 2019...

Mladi polaznici EMANET IT ACADEMY Iz Janje osvojili zlato na INOST 2019 u Banja Luci

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Na krajnji sjeveroistok Bosne i Hercegovine, u prelijepo Podrinje i našu Janju ovih dana stiglo je veliko priznanje iz svijeta mladih inovatora.

Naime,mladi polaznici EMANET IT ACADEMY u Janji su na međunarodnom regionalnom takmičenju INOST 2019. osvojili prvo mjesto i zlatnu plaketu.

Učesnici ovog velikog takmičenja i dobitnici priznanja su : Arnautović Ajla, Hrustanbegović Belma, Baćevac Mahir i njihov mentor Omer Salkanović.

Prema riječima osnivača EMANET IT ACADEMY Vahidina Mulamustafića,ovo je veliki uspjeh i priznanje kako za akademiju, tako i za našu djecu iz Janje. Očekivali smo ovakav rezultat, jer smo puno radili i zalagali se, kaže Mahir Baćevac. Za Ajlu Arnautović i Belmu Hrustanbegović je ovaj uspjeh potvrda, da nisu pogriješile što su dio EMANET IT ACADEMY, te pozvale i ostale vršnjake da im se pridruže. Sada nas čeka takmičenje u Novom Sadu, a imamo i poziv u Moskvu, nadamo se daljim uspjesima, kazao je u izjavi za televiziju „Podrinje“ Omer Salkanović mentor mladih polaznika akademije.

Autor: Elvir Ibrišimović

Fotografija: Elvir Ibrišimović

(podrinjemedia.ba)

Najnovije vijesti