4.3 C
Janja
Četvrtak, 25.04.2024.
NaslovnicaAktuelnostiPodjela iftara u povratničkim mjestima planirana i ove godine. Možete i Vi...

Podjela iftara u povratničkim mjestima planirana i ove godine. Možete i Vi učestvovati

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Fondacija za unapređenje obrazovanja i kulture “Izvor nade” desetu godinu zaredom organizira akciju podjele iftara u povratničkim mjestima.

Ove godine je planirana posjeta Prijedoru, Bosanskom Novom, Gornjem Vakufu, Jajcu, Glamoču, Bileći, Zvorniku i Orašju, saopćeno je iz te fondacije.

“Do sada smo posjetili više od stotinu mjesta i podijelili više od 17.000 iftara. Drago nam je što su koncept ovog projekta preuzele i druge organizacije humanitarnog karaktera te što na taj način šire mrežu dobra” ističe direktor Fondacije Tarik Agetović.

Navodi da fondacija ovu aktivnost realizira i koordinira u saradnji s organima Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

“Prošle godine smo podijelili 1.745 iftara i 405 dječijih paketića. Podsjetimo, javnost je bila obradovana i gestom naših stipendista koji su organizirali i pripremili iftar za omladinu u Prozoru. Kao i do sada, slobodni smo uputiti poziv svim zainteresiranim građanima da nam se pridruže i posjete neka od mjesta u BiH u kojima ćemo ove godine dijeliti radost iftara i ramazana”, kazao je Agetović.

Ove godine u planu je posjeta 8 mjesta s posebnim akcentom na teritoriju RS-a. Pored iftara za odrasle pripremat će se i dječiji iftari, a obezbijedit će se i prigodni pokloni za djecu.

Mjesta (džemati) koja su planirana za posjetu:

8. maj – Gornji Vakuf (Boljkovac)

11. maj – Prijedor (Ćela)

15. maj – Jajce (Kuprešani)

18. maj – Zvornik (Glumina)

22. maj – Orašje

25. maj – Glamoč

29. maj – Bileća (Orahovice)

1. juni – Bos. Novi (Blagaj Japra)

Građani Bosne i Hercegovine, i dijaspore, mogu pružiti njihovu podršku i uplatom novca na žiro-račun Fondacije, s naznakom da je namjena za akciju “Iftari 2019”.

Ukoliko želite i Vi da učestvujete u ovom hajr dijelu, više detalja oko svega možete saznati na ovom linku – KLIKNI OVDJE.

/izvornade.com/podrinjemedia.ba

 

Najnovije vijesti