9.3 C
Janja
Srijeda, 24.04.2024.
NaslovnicaAktuelnostiOFK“JANJA 2009“ GOTOVO NEPOBJEDIVA

OFK“JANJA 2009“ GOTOVO NEPOBJEDIVA

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U 19 kolu područne lige, OFK“JANJA 2019“ igrajući protiv FK“SEMBERIJE“ na stadionu FK Podrinje Janja pred oko 160 gledalaca zabilježila je novu pobjedu. Plavožuti sa Baščeluka su rezultatom od 7:1 upisali nova tri boda i dokazali da im zasluženo pripada prvo mjesto na tabeli.

Iako su gosti iz Popova prvi postigli gol i poveli utakmicu, ta radost nije drugo trajala. Fudbaleri OFK“Janja 2009“ priredili su pravu „kanonadu“ golova gostima, od kojih se do kraja utakmice nisu mogli oporaviti. Gotovo jedna za drugom naročito u prvom poluvremenu akcije plavožutih su rezultirale pogodcima. Golove su dali Siniša Rakita u 10 minuti (1:1), Bajro Delibašić u 13 minuti (2:1), Alija Milkić u 17 minuti (3:1), Edin Camić u 26 minuti (4:1), ponovo Siniša Rakita u 32 minuti (5:1),  i ponovo Edin Camić u 41 minuti (6:1), da bi u drugom poluvremenu Adis Hadžihajdić u 73 minutu postavio konačan rezultat (7:1).

 

Analizirajući dosadašnje utakmice sa sigurnošću se može istaći, da su igrači OFK „Janja 2009“igrajući u proteklih 19 kola bili nepobjedivi u 17 kola, od čega su u deset kola ostvarili rezultate sa izraženo visokom prednošću u odnosu na protivničke ekipe.

Njihov uspjeh i status najboljih u područnoj ligi očituje se i primjernim ponašanjem na utakmicama poput one protiv FK „Miloš Obilić“ iz NN.Janja, kada su žutoplavi ostali suzdržani od reakcija na nedolično ponašanje protivnika i čudno suđenje sudije Mladena Mirića. Iako su na ponovljenoj utakmici od 24.04.2019.gubili sa 1:0, njihovo ponašanje je govorilo da su odnjeli još jednu pobjedu, ponašajući se profesionalno i sportski.

Dosadašnji uspjeh ekipe sa Baščeluka i njihovog stručnog štaba možda nagovještava početak jedne sjajne etape u sportskom životu Janje. O tome ko će i kako nositi pobjednički bajrak ostaje još da se vidi. Svakako, pred nama su utakmice dvadesetog kola područne lige.

Podrinjemedia.ba

 

 

Najnovije vijesti