14.3 C
Janja
Četvrtak, 28.03.2024.
NaslovnicaPodrinjeBijeljinaKakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima?

Kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima?

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima očekuje nas danas.

Prije podne padavine se očekuju u Hercegovini i Krajini, a u drugoj polovini dana i u ostalim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 12°C.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Na planinma će padati i snijeg. U večernjim satima, usljed opadanja temperature, granica padavina snijega ili susnježice u Bosni se može spustiti i do 800 metara nadmorske visine. U pojedinim dijelovima BiH vjetar u jutarnjim satima mijenja smjer na sjever i sjeverozapad.

U Hercegovini jugo veći dio dana. Temperatura između 5 i 12°C. U južnim dijelovima jutaranja temperatura između 7 i 12°C, a najviša dnevna između 13 i 18°C.

Šestog maja, u ponedjeljak oblačno u nizinama sa kišom i pljuskovima. Usljed zahlađenja granica padavina snijega ili susnježice u pojedinim dijelovima se može spustiti i do 600 metara nadmorske visine.

Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura većinom između 1 i 5°C, na jugu do 9°C. Najviša dnevna između 4 i 9°C, na jugu zemlje od 10 do 15°C.

U utorak će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Više sunčanog vremena na jugu zemlje. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura vazduha većinom između 0 i 4°C, na jugu do 7°C. Najviša dnevna između 7 i 13°C, na jugu do 17°C.

Nezavisne/Podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti