18.6 C
Janja
Petak, 29.03.2024.
NaslovnicaAktuelnostiObjavljen spot za Godišnju skupštinu EBRD-a koja u utorak počinje u Sarajevu

Objavljen spot za Godišnju skupštinu EBRD-a koja u utorak počinje u Sarajevu

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

“Zemlja. Nebo. Voda. Historija. Narod. Velika moć – moć raznolikosti”, kaže narator u kratkom promotivnom spotu koji prati kadrove predjela i ljudi Bosne i Hercegovine. Također, moto ovogodišnje skupštine je upravo “Moć raznolikosti”.

Do sada je potvrđeno prisustvo 2215 predstavnika međunarodne poslovne zajednice, investitora, visokih vladinih zvaničnika (guverneri EBRD-a, ministri finansija, ekonomije, trezora ili Centralne banke), te predstavnika organizacija civilnog društva, a u narednim danima očekuju se dodatne potvrde.

Sesija o potencijalima za investiranje u BiH “Povezivanjem ekonomija do snažnijeg rasta” je poseban dio programa. U fokusu ove sesije su, kako je to saopćeno, strateška područja, prezentacija potencijala i benefita geostrateške pozicije. 

Pod nazivom “Investirajte u Bosnu i Hercegovinu – Investirajte u profitabilne projekte”, Sesija o potencijalima za investiranje u BiH, održava se 9. maja u zgradi Parlamentarne skupštine BiH.

Pored navedenog, fokus skupštine bit će i potencijal IT sektora, drvne industrije, turizma, autoindustrije, poljoprivrede i prehrambene industrije.

 
 
EBRD/klix.ba/podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti