14.3 C
Janja
Četvrtak, 28.03.2024.
NaslovnicaIslamske temeRamazanska čestitka Glavnog imama Medžlisa IZ Zvornik

Ramazanska čestitka Glavnog imama Medžlisa IZ Zvornik

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Večeras, sa akšam namazom nastupa mubarek mjesec ramazan. U povodu toga Glavni imam Medžlisa islamske zajednice Zvornik, Haris ef. Mustajbašić uputio je ramazansku čestitku.
 
Poštovana braćo i cijenjene sestre,
 
Zahvalni smo Allahu dž.š. što nam je omogućio da dočekamo još jedan mubarek ramazan, ovoga puta ramazan 1440h/2019. godine.
I ove godine na području našeg Medžlisa bit će upriličeni brojni sadržaji pa je ovo prilika se svi uključimo. Teravih namaz je planirano da se klanja na 56 mjesta.
Želio bih ovom prilikom pozvati naše džematlije, a posebno omladinu, da uzmu učešće u našim zajedničkim aktivnostima kako smo to činili i prethodnih godina.
Kako reče poštovani Reisu-i-ulema IZ u BiH Husein-ef. Kavazović u svojoj poruci da je ramazan prilika da na sebe i svijet oko sebe pogledamo iz perspektive naše odgovornosti pokušajmo i mi uzdignuti se iznad svakodnevnice i postavimo sebi cilj: živjeti životom koji je posvećen Bogu, dobru i plemenitosti. Poslanik islama Muhammed, a.s., učio nas je kako je post štit vjernika.
Svaki ibadet, a post posebno, štiti nas od zla koje ne miruje. Post nam daje snagu da mu se efikasnije suprotstavimo. Pozivam vas da tu snagu usmjerimo na borbu protiv velikih pošasti našeg društva: korupcija i ovisnost o kockanju nagrizaju sve pore našeg društva i naših porodica. Vrijeme je da im se odlučno suprotstavimo i da naš moralni habitus učvrstimo i osnažimo.
Koristim ovu priliku da se zahvalim svim našim džematlijama, Institucijama i posebno predstavnicima medija za doprinos našem zajedničkom radu na putu širenja dobra.
 
Molimo Milostivog Gospodara da nam pomogne u izvršavanju ramazanskih dužnosti posta, zekata, sadekatul-fitra, namaza, učenja Kur’ana kao i svih drugih ibadete i dobrih djela koje ćemo činiti uz Njegovu pomoć u ovom mubarek mjesecu. Vjerujemo da će nam ramazan pomoći da budemo još bolji ljudi koji će nastaviti raditi za dobrobit naše zajednice, našeg bošnjačkog naroda i za dobrobit svih ljudi.
 
U ime MIZ Zvornik, i u svoje lično ime, svim vjernicima islamske vjeroispovijesti, a posebno onima sa područja našeg Medžlisa u Domovini i Dijaspori, od srca želim hairli i berićetne mubarek ramazanske dane, moleći Allaha dž.š. da nas učini od onih sa kojima Će Biti Zadovoljan na oba svijeta. Amin! Ramazan mubarek olsun.
 
Vaktija za Zvornik
 
 
/podrinjemedia.ba
 
 
 

Najnovije vijesti