7.6 C
Janja
Četvrtak, 18.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeDnevni centar za djecu Zvornik: Brojnim aktivnostima uljepšavaju živote sviju nas

Dnevni centar za djecu Zvornik: Brojnim aktivnostima uljepšavaju živote sviju nas

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Dnevni centar za djecu u Zvorniku, koji radi u okviru MFS – EMMAUS, trenutno pohađa oko 80 polaznika bošnjačke nacionalnosti. Sve je besplatno i svako dijete je dobro došlo.

Proteklih nekoliko dana imali su veliki broj aktivnosti, kojima uljepšavaju živote sviju nas. Ne može više bez njih proći nijedna priredba, manifestacija i slično, jer bez njih, to više nije to. Oni su jednostavno nezaobilazni u svim aktivnostima širom Podrinja, ali i šire.

Proteklih dana u Centar je dolazila Profesionalna vatrogasna jedinica iz Zvornika kako bi im održala predavanje o zaštiti u slučaju požara. Djeca su bila oduševljena te su postavljala bezbroj pitanja zamjeniku komandira Sasi Iliću koji je znatiželjnim mališanima predavao o mjerama zaštite.

Pored ovog korisnog predavanja, djeca su učestvovala i na predramazanskoj akademiji u Sapni a za malu raju je organizovan i sportski dan u prelijepom Diviču povodom Svjetskog dana igre.


Djeca su naša sigurna investicija, danas, sutra, za vjekova. I kada usadiš spoj ljubavi i dobra u njih, tu ne rađa se zlo nego solidarnost i tolerancija. Oni su mali ambasadori sreće i njihova valuta kojom kupuju našu pažnju je osmijeh a kurs joj je beskonačan.

Dobro se boljim vraća.

Posjetite ih. Svaki radni dan od 10 do 14h. Lokacija – odmah do Zamlaz džamije u Zvorniku.

/MFS-EMMAUS/podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti