14.3 C
Janja
Četvrtak, 25.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeBratunacBratunac: Održan sastanak zbog eventualnih poplava

Bratunac: Održan sastanak zbog eventualnih poplava

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Nakon najavljenih obilnih padavina od 12. do 16 maja, te mogućih poplava širom Bosne i Hercegovine, načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović inicirao je sastanak kako bi se na vrijeme moglo reagovati ukoliko bi došlo do izlivanja riječnih tokova. Sastanak je održan danas u prostorijama opštine.

Načelnik Mlađenović, koji je predvodio sastanak, rekao je da je trenutno stanje na području opštine Bratunac redovno, a da je cilj sastanka bio da sve opštinske službe budu pripremljene da pravovremeno djeluju u situaciji koja bi mogla da uslijedi.

“Danas smo obišli sve rijeke i Drina ima mali vodostaj. Slapašnička rijeka, Glogovska, Kravička i Križevica, sve su na normalnom nivou. Čak i da bude padavina i da pada cijelu noć, one ne mogu nadoći toliko. Međutim, moramo biti oprezni, tako da ćemo kontrolisati teren i večeras. Ljudi su uplašeni i stalno zovu. Po našim procjenama nema potrebe za brigu, jer bi ovaj talas već večeras trebao proći“- rekao je Mlađenović za UPSMedia.

Na sastanku je istaknuto da je pojačano praćenje vodostaja, te se i po nekoliko puta dnevno detaljno analizira vodostaj.

“Trenutni protoci vode na automatskim vodomjernim stanicama su zadovoljavajući. Vodotoci i riječna korita mogu prihvatiti možda i za duplo veći vodostaj, ukoliko bude padavina na ovom području. Ja u svakom momentu na telefonu imam pregled vodostaja. Snabdjevanje električnom energijom je uredno. Organizovana su dežurstva, ali neće biti nekih većih kvarova, elektro-energetski objekti nisu ugroženi, te ne bi trebalo dolaziti do prekida u isporuci električne energije na području Srebrenice, Bratunca i Skelana “- nadovezao se direktor Radne jedinice “Elektrodistribucije“ Bratunac, Srđan Rankić.

Članovi Eko-rafting kluba “Rajska plaža“ posjeduju zadovoljavajuću opremu, ali i spremnost u slučaju poplava.

“Članovi su spremni da priskoče u pomoć stanovništvu u slučaju potrebe“-istakao je Slavoljub Mlađenović, predsjednik Eko-rafting kluba “Rajska plaža“.

Današnjem sastanku prisustvovali su predstavnici resornih opštinskih odjeljenja, udruženja, Teritorijalne vatrogasne jedinice Bratunac, Doma zdravlja, Civilne zaštite i Elektrodistribucije.

upsmedia.ba/podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti