8.1 C
Janja
Petak, 26.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeBratunacU Bratuncu završen projekat “Tinejdžeri za mir”

U Bratuncu završen projekat “Tinejdžeri za mir”

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Dodjelom diploma i zajedničkim druženjem završen je projekat “Tinejdžeri za mir” koji je okupio 50 mladih iz opštine Bratunac.

Projektom je obuhvaćeno 50 tinejdžera iz bratunačkih mjesnih zajednica Glogova i Bjelovac.

Realizacija projekta krenula je početkom septembra i trajala je deset mjeseci gdje je djeci i mladim iz dvije mjesne zajednice u ponudi bio kurs engleskog jezika, trening iz oblasti nenasilne komunikacije i predavanja na temu religije.

Tokom trajanja projekta organizovane su i dvije posjete mjesnim zajednicama Glogova i Bjelovac gdje su se tinejdžeri družili kroz razne aktivnosti, ali i upoznali okruženje svojih drugara sa projekta.

“Kroz projekat ‘Tinejdžeri za održivi mir’ učesnici su osnaženi za dalje obrazovanje i karijeru kroz kurs engleskog.Takođe, odbacili su predrasude koje su imali jedni o drugima, povećali toleranciju i međusobno razumijevanje kako među učesnicima, tako i prema svojim vršnjacima sa kojima dijele ista interesovanja bez obzira na to kojoj etničkoj grupi pripadaju. Stekli su puno drugara i znanja kroz ovaj projekat čime su i ostvareni ciljevi postavljeni na samom početku”, kaže vođa projekta Una Zečić iz Udruženja “SuperU” Bratunac.

Svi učesnici su dobili  i certifikate o učešću na kursu iz engleskog jezika.

esrebrenica.ba/podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti