5.9 C
Janja
Petak, 19.04.2024.
NaslovnicaIslamske temeBajram namaz u Janji

Bajram namaz u Janji

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U Janji je u ranim jutarnjim časovima završena ceremonija Bajram namaza ,čime je zvanično nastupio Bajram. Predstavljajući krunu i ukras odabranog mjeseca ramazana, i ovaj Bajram je kao i prethodni donio svojevrsnu poruku kako umetu u cjelosti, tako i mještanima Janje, koji su se kao i obično u velikom broju okupili u svojim džamijama.

Ta poruka nas, slušajući bajramsku hutbu nedvosmisleno poziva da povedemo računa o odgoju djece, na kojoj svijet ostaje, i između ostalog na štetnosti neprimjerene i prekomjerne upotrebe mobilne telefonije, konzumaciji lošeg medijskog uticaja, kao i praktikovanju raznih igara na sreću i slično.

Pored odgoja mladih islamska zajednica nas poziva da iznova razmislimo o vlastitom odnosu jednih prema drugima, a na kraju i o odnosu samih prema sebi, što je svakako poruka božije objave čiji početak je sadržan u naredbi:“ Čitaj-uči (Ikre) u ime Gospodara tvoga, koji stvara“…

U prilogu vam ekipa televizije Podrinje dostavlja dio atmosfere sa Bajram namaza u centralnoj Atik džamiji u Janji, kao i kratak intervju sa glavnim imamom MIZ Janja Omer ef. Camićem..

Bajram namaz u Janji Fotografija: Elvir Ibrišimović
Tekst priredio; Elvir Ibrišimović
Podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti