14.8 C
Janja
Srijeda, 08.05.2024.
NaslovnicaAktuelnosti(Video reportaža) Zvornik: 13-ti bajramski turnir u malom fudbalu "Zvornik 2019."

(Video reportaža) Zvornik: 13-ti bajramski turnir u malom fudbalu “Zvornik 2019.”

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Već 13-tu godinu tradicionalno Bošnjačka zajednica kulture “Preporod” Zvornik, u Sportsko-rekreativnom centru u Zvorniku (dvorana Mejdan) organizuje turnir u malom nogometu. U toku dana turnir, pored učesnika, posjeti preko dvije hiljade omladinaca i omladiniki sa prostora cijele sjeveroistočne Bosne i a i šire.

Na ovogodišnjem turniru, organizator se odlučio za 32 ekipe, jer zbog tehničkih ali i drugih uslova, veoma je teško sa više ekipa sve organizovati u jednom danu.

Danas nastupaju, pored zvorničkih ekipa i ekipe iz susjednih opština, kao što su Vlasenica, Srebrenica, Bratunac, ali i iz iz gradova i opština Federacije BiH-e. Tu su i ekipe iz Tešnja, Živinica, Lukavca i Tuzle.

Turnir je otvorio predsjednik Skupštine grada Zvornik, g-din Mersad Mehemdović, a početni udarac izvela su dva mlada reprezentativca Bosne i Hercegovine, naša dva mlada Zmaja, U-15, koji su i ponikli i nastapali još kao fudbalski početnici na ovom turniru. To su Hamza Hadžiabdić iz Diviča, kao i Hamza Redžić iz Kamenice.

Kulturno-zabavni program pripremili su mališani iz Dnevnog centra za djecu EMMAUS Zvornik.

U nastavku pogledajte šta je naša ekipa zabilježila na današnjem svečanom otvaranju kao i izjave organizatora.

/podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti