3.1 C
Janja
Subota, 20.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeZvornik: Zbog rušenja nišana na Kazanbašči velike osude od strane Zvorničana

Zvornik: Zbog rušenja nišana na Kazanbašči velike osude od strane Zvorničana

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Povodom oštećenja nadgrodnih spomenika na bošnjačkom groblju u Kazambašči u Zvorniku, Koalicija za borbu protiv mržnje “ Za pozitivan Zvornik”, obratila se javnosti saopštenjem u kojem se kaže.

“Koalicija za borbu protiv mržnje “ Za pozitivan Zvornik” osudjuje  vandalski čin kada je 8. juna nepoznato lice ili više njih, oštetilo nadgrobne spomenike na bošnjačkom groblju u Kazambašči u Zvorniku. Izražavamo svoje duboko žaljenje zbog ovog nemilog događaja koji je uznemirio građane Zvornika. Tražimo od policijskih i sudskih institucija da urade svoj posao u što kraćem roku otkriju i kazne izgrednike koji su  narušili normalne životne tokove u gradu Zvorniku.

Koalicija “Za pozitivan Zvornik” sa ponosom ističe da je naš grad u poslednje vrijeme za primjer drugim multietičkim sredinama i zato zahtjevamo da se najoštije kazne oni  koji se u ovakvim, istina pojedinačnim slučajevima, trude da predstave drugačije  Zvornik. Mi članovi Koalicije smatramo da svi moramo dati svoj doprinos da Zvornik bude primer  grada mira, tolerancije i suživota”, navodi se u saopštenju.  Kaoliciju za borbu protiv mržnje “Za pozitivan Zvornik” čine nevladine organizacije iz Grada Zvornika.

Pored zvaničnog saopštenja iz Koalicije, veliki broj građana Zvornika, posebno preko društvenih mreža osudio je ovaj vandalski čin i ogradio se od pojedinaca i njihovih vandalskih dijela.

/Koalicija za pozitivan Zvornik/podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti