18.6 C
Janja
Petak, 29.03.2024.
NaslovnicaPodrinjeSaopštenje za javnost predsjednika SO Srebrenica i zamjenika načelnika povodom postavljanja spomen...

Saopštenje za javnost predsjednika SO Srebrenica i zamjenika načelnika povodom postavljanja spomen ploče na staru zgradu policijske stanice u Srebrenici

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Na zgradi stare policijske stanice u Srebrenici  postavljena spomen ploča, tim povodom su se oglasili  Nedib Smajić, predsjednika SO Srebrenica i Hamdija Fejzić, zamjenika načelnika opštine Srebrenica, njihovo saopštenje za javnost vam prenosimo u cjelosti:

“Osuđujemo najnoviji vid provokacije upućene žrtvama genocida i to manje od mjesec dana pred još jednu godišnjicu obilježivanja srebreničkog genocida i postavljanje ploče na zgradi stare policijske stanice u Srebrenici. Ovo je još jedan dokaz majorizacije Bošnjaka u RS, a posebno u Srebrenici od onih koji bi najradije željeli da Bošnjaka nema na ovim područjima. Postavljanje ploče izvršio je Vojin Pavlović iz Istočne Alternative bez ikakve saglasnosti hinjski i bez ikakve najave.
Tražimo od nadležnog odjeljenja da postupi po zakonu i izvrši uklanjanje nelegalno postavljene ploče. Pozivamo načelnika Srebrenice Mladena Grujičića i srpske predstavnike da se ograde od ovog čina i da zajedno doprinesemo što mirnijem i dostojanstvenijem obilježivanju srebreničkog genocida i stradanja srpskog naroda.”

FOTO:RTV Srebrenica
FOTO:RTV Srebrenica

podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti