19.8 C
Janja
Četvrtak, 28.03.2024.
NaslovnicaPodrinjeZvornik: Nakon skoro 20-tak dana bez radova, naredne sedmice uređenje gradskog dječijeg...

Zvornik: Nakon skoro 20-tak dana bez radova, naredne sedmice uređenje gradskog dječijeg parka

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Centralni park u gradu Zvorniku, mjesto okupljanja djece svih uzrasti, već 20-tak dana prazno je. Naime, obnova dječijeg parka započela je još posljednjeg dana mjeseca maja, te je plan bio da se radovi završe za nekih 20-tak dana, uz uslov da vremenske prilike to dozvole.

Odmah se pristupilo obaranju velikih stabala i započele su intezivne pripreme za ostale radove. No, onda su nastali zastoji.

Gradski dječiji park Zvornik – podrinjemedia.ba

Potražili smo razloge u gradskoj upravi?

Zamjenik gradonačelnika Bojan Ivanović ima obećanje od nabavljača dječijih sprava za igru, kao i ugradnja i montaža istih, da će započeti već naredne sedmice, a sve bi trebalo da bude završeno za 4-5 dana.

Međutim, postavljanjem sprava za igru nije završena komplet rekonstrukcija, jer nakon toga slijedi postavljanja betona i zaštitnih guma (podloga) oko sprava za igru, postavljanje i česme za vodu, što je novitet u ovom parku,  a prema tome to  znači da bi vjerovatno već krajem mjeseca, odnosno možda i prije ovaj park mogao da počne da se koristi.

Ranije, u gradskoj upravi su najavili da će biti postavljene nove klackalice, ljulje, kule sa toboganima, trim staze i slično.

/podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti