19.8 C
Janja
Četvrtak, 28.03.2024.
NaslovnicaAktuelnostiPoziv: "Egzodus Kozluka" - 26. juni 1992. (godišnjica obilježavanja progona)

Poziv: “Egzodus Kozluka” – 26. juni 1992. (godišnjica obilježavanja progona)

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U Kozluku će u srijedu, 26. juna 2019. godine biti obilježena 27 godišnjica protjerivanja stanovništva bošnjačke nacionalnosti sa prostora Kozluka, Skočića i Šepka.

EGZODUS KOZLUKA 26. juni 1992.

Ovim putem Kozlučani želimo vas obavijestiti da je na zahtjev članova džemata Kozluk, ovaj dan uvršten i u kalendar MIZ Zvorniku, a u povodu obilježavanja progona i stradanja bošnjaka tadašnje Opštine Zvornik.

Tim povodom u srijedu 26.06.2019. godine sa početkom u 13.00 sati, odnosno poslije podne namaza, a dan je nazvat “EGZODUS KOZLUKA” bit će obilježen po prvi put u ovom džematu prigodnom tribinom a koji će sa Božijom pomoći postati tradicionalan.

Gost tribine bit će presjednik Medžlisa IZ Zvornik, mr. Mustafa ef. Muharemović, kao i Zijo Ribić, tada osmogodišnji dječak koji je preživio strijeljanje u Malešiću, a u kojem su mu ubili oca, majku, brata i šest sestara.

Na tribini će biti i nekoliko Kozlučana koji su preživjeli logor Batković, logor na Diviču kao i oni koji nisu ušli u kamione nego se kroz potoke i šume probili do slobodne teritorije Sapne pod kontrolom Armije BiH.

Važno je napomenuti da će na godišnjici obilježavanja biti promocija ilahije pod nazivom “EGZODUS” koju je specijalno za ovu svrhu napisao Dževad Ibrahimović, on je trenutno jedan od najboljih tekstopisaca ilahija i kasida u domovini i šire.

Zbog svega navedenog, zbog očeva, braće, sestara i svih onih koji dadoše svoje živote za domovinu BiH-u, pozivamo da u što većem broju dođete, kako bi pokazali onima koji su nas željeli uništiti i izbrisati sa ovih prostora da smo još živi !!! NE ZABORAVITE, NE OPRAŠTAJTE, ZNALI SU ŠTA REDE …

Podrinjemedia.ba. odnosno Televizija “Podrinje” će u potpunosti snimiti obilježavanje ove godišnjice i emitovati u okviru svog programa, koji uskoro ako Bog da počinje putem interneta i putem BH telecom platforme Moja TV.

/podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti