22 C
Janja
Utorak, 30.05.2023.
NaslovnicaAktuelnostiU Tuzli prikazan film “Nana Fata – bosanska heroina”

U Tuzli prikazan film “Nana Fata – bosanska heroina”

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U BKC-u Tuzla, u utorak 25. juna, predstavljen je film “Nana Fata – bosanska heroina“, autora Enesa Hotića. Organizatori promocije bili su Medžlis Islamske zajednice Tuzla i Savez bošnjačkih nevladinih organizacija.

Promociji je prisustvovao muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, glavni imam MIZ Tuzla hafiz Ahmed-ef. Huskanović, dr. Mensur Husić, pomoćnik direktora Behram-begove medrese, tuzlanski imami i građani.

O filmu je govorio autor filma Enes Hotić, koji je istakao da je ovo primjer nepravde koja se čini povratničkoj populaciji, ali i primjer o herojskoj borbi nane Fate Orlović protiv nepravde i zuluma koji sprovode vlasti manjeg bosanskohercegovačkog entiteta RS nad njom i povratnicima.

Snimanje filma o nani Fati Orlović pokrenuo je Savez bošnjačkih nevladinih organizacija, s namjerom skretanja pažnje domaće i svjetske javnosti na otpor i borbu starice Bošnjakinje, koja se godinama bori protiv sistema u bosanskohercegovačkom entitetu RS, kako bi iz njene avlije uklonili bespravno izgrađenu ”inat” crkvu.

Promocija filma „Nana Fata – bosanska heroina“ prva je aktivnost u okviru obilježavanja programa „11. juli u Tuzli“ koja će se prigodnim aktivnostima nastaviti i u narednom periodu.

muftijstvotz.ba/podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti