5.9 C
Janja
Petak, 19.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeZvornik: Započelo asfaltiranje puta između Dugog Dijela i Nezuka

Zvornik: Započelo asfaltiranje puta između Dugog Dijela i Nezuka

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Nakon više od nekoliko sedmica intezivnih radova na relaciji puta Dugi Dio (grad Zvornik) i Nezuka (općina Sapna), danas je zvanično započelo i asfaltiranje navedene dionice.

Naime, projekat je od velikog značaja za više od pet mjesnih zajednica koje su u neposrednoj entitetskoj granici prema Fedaraciji. Stanovništvo Glumine, Križevića, Orahovca, Dugog Dijela i drugih okolnih mjesta, moralo je da ide preko Karakaja skoro 35 kilometara kako bi stigli do Sapne. Međutim, od sada je ta relacija skraćena na nekih svega od 8 do 10 kilometara.

Projekat finansira Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica a vrijednost istog je 136 hiljada KM. Ovo je inače druga faza projekta, odnosno asfaltiranje od entitetske linije sa federacijom do naselja Dugi Dio. U prvoj fazi koja je završena prošle godine asfaltiran je dio puta od Nezuka do entitetske linije sa manjih bh entitetom.

Kako portal Podrinjemedia.ba saznaje od svojih izvora, zvanično otvorenje puta biće  upriličeno u nedjelju, 7. jula 2019. godine, a isti će otvoriti ministar dr. Edin Ramić.

Ovom putnom trasom prolaze i učesnici Marša Mira od Nezukad o Potočara, te će i na ovaj način, već u ponedjeljak, prvi dan marša, učesnicima biti uveliko olakšana ova putna dionica prema Potočarima.

/podrinjemedia.ba

zahvaljujemo S. Mujkić – stanovniku MZ Dugi Dio na ustupljenim slikama.

 

Najnovije vijesti