8.7 C
Janja
Ponedjeljak, 22.04.2024.
NaslovnicaPodrinjePoziv: U Srebrenici promocija romana "Ponesi izgubljenu ljubav" autora Mirsada Mustafića

Poziv: U Srebrenici promocija romana “Ponesi izgubljenu ljubav” autora Mirsada Mustafića

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U ponedjeljak 8. jula 2019.g. u 18 sati u prostorijama Doma kulture u Srebrenici održaće se promocija romana “Ponesi izgubljenu ljubav” autora profesora Mirsada Mustafića. Mirsad Mustafić je jedan od najplodnijih srebreničkih i podrinjskih pisaca, osim književnog rada dugo godina bavio se novinarstvom. Između ostalog, bio je novinar i urednik tuzlanskog lista Zmaj od Bosne i kalesijskog Zemana.

I ovo Mustafićevo književno djelo, petnaesto po redu, bavi se Srebrenicom i tretira stradanje zavičaja, sudbinu i martirij naroda nad kojim je počinjen genocid. Prema riječima autora, roman “Ponesi izgubljenu ljubav” relaksira misao i traži svoj utok u čitaočevoj pažnji, a ljubav kao konstanta života traži ruku mira i prijateljstva. U bespuću poratnih godina dozivaju nas uspomene na mladost koja je nestala netragom u ognju mržnje i nespokoja.
Pored autora profesora Mustafića, o knjizi će govoriti promotori: prof.dr. Adib Đozić i doc. dr. Nirha Efendić, kao i moderator mr. Dževad Tosunbegović.
Roman se inače može naći u knjižari “Buljubašić” u Tuzli, sred prizemlja Tržnog centra Omega i na Memorijalnom centru Potočari.
Dobro došli!

/podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti