17 C
Janja
Četvrtak, 28.03.2024.
NaslovnicaPodrinjeSezona je godišnjih odmora, zaštitite svoju imovinu

Sezona je godišnjih odmora, zaštitite svoju imovinu

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Obzirom da je sezona godišnjih odmora, Policijska uprava Zvornik apeluje na građane da prilikom odlaska na odmore zaštite svoju imovinu, kako njihov dom ne bi bio meta potencijalnog napada lopova.

Statistika govori da se najviše provala u stanove događa za vrijeme godišnjeg odmora i u dane vikenda kada niste u kući ili stanu. U cilju pružanja adekvatnije zaštite, savjetuju da građani i sami preduzmu određene mjere zaštite.

Naime, ako idete na godišnji odmor , o tome obavjestite svoje komšije, kako bi obratili pažnju na vašu imovinu dok vi niste tu. Ako ste u mogućnosti, pored glavne brave, na ulaznim vratima ugradite i dodatnu, pomoćnu bravu.

Nakit i novac povjerite na čuvanje rodbini ili stavite u sef neke banke. Fotografišite nakit i dragocjenosti zbog prepoznavanja i lašeg pronalaska. Zapišite serijske brojeve skupocijenih uređaja (tehničke robe) i oružja.

Ne spuštajte roletne na prozorima do kraja, jer izvršioci krivičnih dijela na štetu imovine i to prate. Ako primjete da su roletne supuštene par dana, odmah će zaključiti da u stanu nema nikog.

Ne ostavljajte poruke na društevnim mrežama i drugim javnim mjestima, o svom odsustvu obavjestite samo one koje je neophodno.

Policijska uprava Zvornik apeluje na građane da povedu računa o zaštiti svoje imovine, kao i da prijave policiji kretanja sumnjivih i nepoznatih lica i vozila, naročito u naseljima i ulicama gdje je očigledno mala frekvencija kretanja lica i vozila.

Sva sumnjiva dešavanja i kretanja nepoznatih lica prijavite na broj 122 koji je besplatan, ne morate se predstavljati poziv može biti anoniman.

podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti