8.1 C
Janja
Petak, 26.04.2024.
NaslovnicaAktuelnosti(VIDEO) Održana centralna svečanost na dovištu Pašin - put Orlić

(VIDEO) Održana centralna svečanost na dovištu Pašin – put Orlić

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Veliki broj vjernika danas se okupio na kulturno-vjerskoj manifestaciji “Pašin put-Orlić”. Centralnoj svečanosti koja je održana na lokalitetu dovišta, prethodilo je nekoliko kulturno-vjerskih sadržaja. Organizatori su se ove godine potrudili da obogate sadržaj, pa je početak centralnog događaja upriličen dolaskom bajraktara i konjanika iz Podrinja.
Ovom prilikom prisutnima su se obratili i organizatori koji su svim vjernicima uputili selame i poželjeli dobrodošlicu, te istakli značaj ove manifestacije.

“Od 2012. godine ponovo smo na ovom lokalitetu. Prije 100 godina na ovom lokalitetu Bošnjaci su se okupljali, učili dove i prije toga družili se nekim drugim povodima. Ideja za pokretanjem ove manifestacije se javila 2010. godine, a sa realizacijom se krenulo dvije godine kasnije. Bošnjaci sa ovog područja su odlučili da se ponovo okupljaju, a jedan od glavnih sadržaja je i ova vjerska aktivnost. Mi 45 dana imamo raznih aktivnosti, kulturnih, vjerski i sportskih sadržaja”-kazao je Ibrahim Aljić, predsjednik MIZ Kalesija.

U nastavku pogledajte šta su zabilježile kamere RTV TK:

/NeonTV/RTVTK/zvornicki.ba/podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti