25.4 C
Janja
Utorak, 16.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeBijeljinaPodrinjski jutarnji defter...

Podrinjski jutarnji defter…

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Današnji podrinjski defter započinjemo prijatnim i veoma sunčanim jutrom. Temperatura u Zvorniku u 09:00h, iznosila je +26 stepeni. U Srebrenici, Bratuncu, Janji i Bijeljini uglavnom je stepen gore – dole, dok je nešto “svježije” u Vlasenici sa +23.

U toku dana mogući su lokalni – kratkotrajni pljuskovi, a u večernjim satima moguća je jača kiša sa nešto intezivnijim vjetrom i grmljavinom. Mi defterišemo ono što nam meteorološki zavodi pišu, a šta će biti, vidjet ćemo.

Iz policijske uprave javljaju da je proteklih 24h bilo narašuvanja javnog reda i mira i to u Srebrenici, dok je u Kozluku policija intervenisala zbog jednog krivičnog dijela. Voljeli bi jutros napisati da nije bilo ni saobraćajnih nesreća, no ipak bila je jedna  i to u Zvorniku, sa materijalnom štetom.

U mjestu Čelopek, sinoć se neko “igrao” sa policijom, ali vjerujemo da će mu ta “igra” uskoro sa krivičnom prijavom pokucati na vrata. Naime, policiji je prijavljena dojava o postavljenoj eksplozivnoj napravi u jednom kafiću i to oko ponoći. Brzom intervencijom policije svi su evakuisani, a ispostavilo se da je lažna dojava.

Eh, sad struja. Po pismima (mailovima) koji su stigli do našeg i Vašeg jutrošnjeg defterisanja danas iz “Elektro-Bijeljine” javljaju nam da na prostoru Zvornika, Bratunca i Vlasenice neće biti planiranih isključenja električne energije. Ukoliko nestane struje, to je samo zbog eventualnih kvarova. Nadamo se da ih neće biti.

Kolovozi… jutros suhi i svi prohodni. Mogući su odroni kamenja i zemlje na put, kao i uvijek, od Diviča prema Konjević Polju kao i od Vlasenice prema Kladnju.

Također u današnjem deferisanju podsjećamo da od 12. augusta, nećete moći pješke preko Starog mosta za Srbiju. Počinju radovi na rekonstrukciji mosta. Ugovor jučer potpisan.

Hm, kako ćemo po lijekove, glavno je pitanje naših sugrađana?

E, sada lijepe vijesti. Iz JZU “Bolnica Zvornik” javljaju da su proteklog dana na svijet došle dvije bebe. Iskrene čestitke roditeljima a bebama što breže prilagođavanje novoj sredini.

Kako saznajemo i u Milićima ima nekih porođaja, ali nikako da sa njima uspostavimo tečniji protok informacija. Bilo kako bilo, uglavnom prinova ima.

U naselju Križevići, danas, tačnije večeras, počinju i “Križevačke večeri” – pa bujrum jer ima za svakoga po nešto. Detaljnije o ovome u posebnom prilogu.

Na graničnim prijelazima danas nema plahi zadržavanja. Svega od 15 do 30 minuta. Tamam da se malo insan odmori prije pitanja: “Imatel’ šta prijaviti?”.

U Srebrenici danas je Skupština odlučila da održi i tematsku sjednicu, a glavna tema je novac, odnosno prijedlog rebalansa budžeta, usvajanje istog i slično.

Ako i Vi imate neku vijest, informaciju, sliku, video i slično… slobodno nam se javite, a najlakše je na Facebooku preko poruka (inbox) ili na mail: zvornik@podrinjemedia.ba, bratunac@podrinjemedia.ba i redakcija@podrinjemedia.ba.

Možete nam se javiti i putem kontakt rubrike na portalu podrinjemedia.ba.

Podsjećamo, potražite i Vašu televiziju Podrinje na platformi Moja TV BiH, i naravno Vi možete od svojih operatera zatražiti da Vam u postojeće liste tv kanala uvrste i TV Podrinje.

Želimo Vam ugodan i što manje naporan dan.

/podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti