13.1 C
Janja
Subota, 20.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeBratunacPodrinjski jutarnji defter...02.08.

Podrinjski jutarnji defter…02.08.

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Petak, mubarek dan. Jutros je  baš ugrijalo. U Srednjem Podrinju temperature već se kreću od +23 u Vlasenici do +27 u Zvorniku. Danas, 2. augusta kako nam javljaju  biće i do +32.

Proteklog dana i noći nastavljene su “Križevačke večeri”, a posebnu pažnju privuklo je ponovo narodno veselje. Ljuljalo je kolo. Danas se nastavlja manifestacija, a pripremljen je ručak za sve žitelje Križevića i sve goste. Nakon toga nastavlja se Memorijalni turnir u malon fudbalu a zatim oko 21:00h  ponovo muzika i kolo.

U protekla 24h iz policije javljaju da je su bile dvije saobraćajne nesreće i jedno krivično dijelo. Policija je proteklu noć iz saobraćaja isključila dvojicu koji su vozili u alkoholisanom stanju i to jednog u Srebrenici a drugog u Bratuncu.

Vozite ljudi oprezno, manite se tog alkohola i volana, jer zapamtite ima uvijek neko ko vas voli i jedva čeka da vas vidi.

Iz JZU “Bolnice – Zvornik” samo kratka informacija: nema porođaja. No, možda ima u Milićima ili u Bijeljini, ali saznat ćemo u toku dana.

Što se tiče struje, danas, kao i jučer, nema planiranih isključena u radnim jedinicama Srednjeg Podrinja.

Iz BIHAMKA uvijek isto. Kolovozi suhi i nema gužvi u ovom našem području, a upozorenja na odron kamenja i zemlje od Diviča do Konjević Polja i od Vlasenice do Kladnja. Na granicama nema plaho zadržavanja, svega 15-tak minuta.

Najave kažu da danas na prostoru opštine Bratunac, počinje velika kulturno – vjerska manifestacija “500 godina tekije u Konjević Polju”. Otvorenje i veče duhovne muzike planirano je za večeras u Domu kulture u Bratuncu. Za one koji baš žele potpunu informaciju, početka je planiran za 19:00h.

U Zvorniku počinje ljeto, i gle čuda baš tako se zove “Zvorničko ljeto”. Ono što posebno okupi najviše posjetilaca, vjerujte nisu dnevni događaji i raznorazne kulturno – zabavne manifestacije, nego večernji koncerti od 21:00h. Večeras na gradskoj plaži uz svečano otvaranje koncert će održati Alen Islamović i Bend. Pisat ćemo o ovome poseban članak. Kafići i ostali ugostiteljski objekti mogu raditi čitav sahat duže, odnosno do 01:00h poslije ponoći.

U Janji također počinju “Ljetne večeri – Janja 2019.”. Trajat će do 09. augusta. Sutra navečer, subota 3. august, ispred Doma kulture  koncert sevdah muzike u izvedbi BKUD-a “Mula Alija Sadković” sa gostima. Bujrum.

Ako imate i Vi neku informaciju, javite nam se. Najlakše je preko Facebooka preko poruka (inbox) ili kontakt rubrike na portalu Podrinjemedia.ba. Tu imate i brojeve telefona pa bujrum.

Želimo Vam ugodan da  n

/podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti