14.3 C
Janja
Četvrtak, 25.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeBijeljinaPodrinjski jutarnji defter...03.08.

Podrinjski jutarnji defter…03.08.

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U odnosu na prošle dane, vikend je gledajući vremensku prognozu počeo veoma svježe, a mnogi će reći i veoma prijatno. Jutros temeperature u Srednjem Podrinju se kreću od +16 u Vlasenici do +18 u Zvorniku. Meteorolozi za naše krajeve danas najavljuju svega +24 stepena, uz mogućnost kratkotrajnih pljuskova praćenih grmljavinom i vjetrom. Trenutnu u Zvorniku baš pada, kako bi rekli pljušti.

Proteklu noć u Bratuncu, u Domu kulture otvorena je i kulturno – vjerska manifestacija “500 godina tekije u Konjević Polju”. U prepunoj sali program su izveli polaznici Behram – begove medrese. Na FB stranici Podrinjemedia i našem portalu možete pogledati i foto i video prilog.

U Zvorniku je zvanično otvoreno  “Zvorničko ljeto 2019.”. Prilog o istom imate na našem portalu. Pred hiljadama posjetitelja prvu noć koncert je održao Alen Islamović i Bend.

U Križevićima također nastavljena predivna manifestacija “Križevačke večeri”. Trećeg dana svi posjetioci mogli su da uživaju u domaćem gulašu, a ukupno je pripremljeno oko 500 porcija. Niko nije otišao gladan, a ni žedan. Nastavljen je i Memorijalni turnir i obavezno narodno veselje.

Gulaš za sve posjetioce…

Iz policije Zvornik jutros javljaju da u protekla 24h bilo je i prijavljenog nasilja u porodici i to u Bratuncu, zatim narušavanje (alkohol) javnog reda i mira u Kozluku i saobraćajna nesreća na izlazu iz Klise prema Petkovcima. O ovoj nezgodi sa fotografijama možete više saznati na našem portalu jer smo o istoj bilo na licu mjesta. Za one koji bolje poznaju krajeve i narod od Karakaja prema Sapni, jedan od učesnika u istoj je sin Munje Kobre iz Klise.

Predivna vijest iz JZU “Bolnica Zvornik” koji nam javljaju da je rođeno 5 beba, od toga na novi svijet došli su i jedni blizanci. Čestitamo.

Što se tiče struje, odnosno planiranih isključenja, eh, toga danas po planu i programu neće biti ni u jednoj radnoj jedinici Srednjeg Podrinja. Međutim, budući da su i danas mogući jaki vjetrovi i grmljavine, možda dođe do prekida u redovnom snabdjevanju električnom energijom. Nadamo se da ipak do toga neće doći.

Iz BIHAMKA jutros upozoravaju na veoma mokre i klizave kolovoze i odrone zemlje i kamenja na iste. Vozači, držite se ograničenja i ni slučajno sjedati u auto pod dejstvom alkohola. Zbog toga su sinoć dvojica isključena iz saobraćaja i to u Kozluku i Bratuncu. Aferim policji.

Na granicama zastoji od 15 do 30 minuta.

Eh, sad najave…

Krenut ćemo od Vlasenice. Naime, danas, 3. august, od 11:30h u džematu Nevačka, Medžlis Vlasenica planirno je otvorenje džamije. Otvorenju će prisustovati visoki zvaničnici iz Islamske zajednicu Bosne i Hercegovine. I za one koji možda prvi put čuju, ne nije Njemačka, nego je džemat Nevačka.

U Križevićima danas završava manifestacija “Križevačke večeri”. Već od ovog trenutka počinje vašar i cjelodnevno narodno veselje. Za večeras je planiran Okrugli sto (temu zaista ne znamo, ali vjerujemo je da je vezana za položaj Bošnjaka u manjem bh entitetu), zatim završava se i Memorijalni turnir i narodna veselja. Večeras su i dodjele zahvalnica, diploma i nagrada.

U džematu Dugi Dio, Medžlis IZ Zvornik, večeras, 3. august, od akšama do jacije planiran je mevludski program a sve u znaku sutrašnjeg, 4. augusta, zvaničnog otvorenja njihove džamije. Gost predavač večeras je bivši banjalučki muftija Edhem ef. Čamdžić. Dobro došli.

U Zvorniku večeras na gradskoj plaži i koncert Harija Mata Harija, a sve u okviru “Zvorničkog ljeta”. Pored toga danas je planirana i Drinska regata.

Nastavalja se i manifestacija “500 godina tekije u Konjević Polju” i to u 10:00h defile konjanika na platou OŠ u Konjević Polju, zatim od akšama je na platou tekije u Konjević Polju planiran Medžlis-i-zikr. Bujrum.

Još ovo. Naime, od danas na putevima Bijeljine najavljen je “Dual radar”, kod nas poznat kao Ramer odnosno Rama-aga. Taj radi i po kiši, vjetru, snijegu, mrazu…a ne samo da slika jedno auto, nego kolonu. Držite se ograničenja i sve će biti OK.

Možda smo nešto, ma ne možda, jesmo sigurno i zaboravili udefterisati, ali Vi ste tu da nam, nadamo se, pomognete. Javite nam neku vijest, sliku, video prilog i slično. Najlakše je putem facebook poruka (inbox), a možete i preko kontakt rubrike na portalu. U istoj imate istaknute i brojeve telefona, pa nas možete i na taj način kontaktirati.

Potražite i TV Podrinje u paketu Moja TV, a i na našem portalu samo kliknite na rubriku TV Uživo i uživajte. Svaki dan program počinje od 16:00h, a u međuvremenu možete čitati servisne i druge informacije, kao i uživati u dobroj muzici.

Želimo Vam prijatan dan sa što više pozitivnih vijesti.

/podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti