19.3 C
Janja
Petak, 26.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeBijeljinaPodrinjski jutarnji defter... 04. 08.

Podrinjski jutarnji defter… 04. 08.

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Nedjelja. Dan za odmor. Jest da nije u Bosni to redovan i normalan radni dan. Ne rade uglavnom samo oni koji su na državnim jaslama, ostali rade kao i ostalih “radnih” dana.

No, da Vas izvjestimo da je osvanulo predivno jutro. Ni toplo, ni hladno. Baš ono taman. Temperature zraka u Srednjem Podrinju variraju +17 u Vlasenici i Milićima do +18 u Srebrenici, a +19 u Zvorniku, Janji, Bratuncu. Temperatura danas za području Srednjeg Podrinja oko +25. Mogući su u pojedinim mjestima kratkotrajni pljuskovi.

U Vlasenici, džematu Nevačka jučer otvorena predivna džamija. Otvorenju priustvovao i Muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović.

Otvor džamije u džematu Nevačka – Medžlis Vlasenica

U Križevićima završila manifestacija “Križevačke večeri”. Trajala je četiri dana u pregršt događaja. Potražite video i foto prilog na Vašem portalu Podrinjemedia.ba

U džemat u Dugi Dio, Medžlis Zvornik u povodu današnjeg otvorenja džamije, sinoć je održan svečani mevludski program.

Džemat Dugi Dio – mevlud – Medžlis Zvornik

U Zvorniku koncertom grupe Hari Mata Hari nastavljeno “Zvorničko ljeto 2019.” Prilog sa ovog koncerta pogledajte, ponavljamo, na Vašem portalu Podrinjemedia.ba.

U našoj lijepoj Janji, jučer, tačnije sinoć započela je manifestacija “Ljetne večeri Janja 2019.”. Prvi dan u prelijepoj atmosferi večeri folklora i sevdaha smjenjivala su se vesela lica učesnika, BKUD Mula Alija Sadiković, KUD Ljiljan iz Kaloševića- Tešanj, KUD Mektebskog centra iz Bijeljine i Andambl narodne muzike iz Gornjeg Vakufa. Bilo je i vatrometa.

Janja – “Ljetne večeri”

Što se tiče klasičnih servisnih informacija, ima i njih nekoliko. U Šekovićima krivično dijelo odnosno naselje u porodici i nažalost tri saobraćajne nesreće: dvije u Zvorniku i jedna u Milićima. Ova u Milićima sa lakšim tjelesnim povredama.

Iz JZU “Bolnica Zvornik” javljaju da je na svijet došla samo jedna beba. Čestitamo.

Iz Elektro-Bijeljine javljaju da u RJ Zvornik i Bratunac za danas, 4. august, nema planiranih radova, a time ni isključenja struje, dok u Vlasenici i Šekovićima će od 10 do 12:00h ipak biti isključenja zbog radova na mreži.

Putevi su jutros poprilično suhi i paziti samo na odron kamenja u kotlinama rijeke Drine i od Vlasenice prema Kladnju.

Na graničnim prijelazima mogući su danas zastoji od 30 do 45 minuta.

Najave:

U džematu Dugi Dio kod Zvornika, danas od 11:30h otvorenje džamije. Dobro došli.

U Janji se večeras nastavljaju “Ljetne večeri” a od 20:00h promocija knjige “50 godina stvaralaštva Šime Ešića”.

U Zvorniku nastavlja se manifestacija “Zvorničko ljeto”. Danas na gradskoj plaži pripremanje kotlića. Večeras od 21:00h ponovo koncert Nikola Nikolić Džoni.

Bujrum, javite nam neku vijest.

Želimo Vam prijatan dan.

/podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti