10.8 C
Janja
Četvrtak, 25.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeBratunacJutarnji podrinjski defter...05.08.

Jutarnji podrinjski defter…05.08.

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Nova radna hefta ispred nas. Doduše za nekoga tek početak i godišnjed odmora. Kako da bilo mi Vam je želimo što uspješnijom.

Jutros u Podrinju veoma prijatno i sunčano jutro. Temperature variraju, a najtoplije je u Janji +19, dok je u Zvorniku i Bratuncu +18, a “najhladnije” je u Vlasenici i Milićima +16. Danas uglavnom toplo i veoma prijatno, do +30 stepeni.

U okviru “Zvorničkog ljeta” jučer održan tradicionalni riblji kotlić, a u večernjem terminu koncert Nikole Nikolića – Džonija.

Kajakaši KRK “Drina – Zvornik – Divič” uspješan nastup na Međunarodnom takmičenju u Brčkom. Osvojili su 2 srebrene i 6 bronzanih medalja. Ukupno 4 mjesto.

Na platou ispred tekije u Konjević Polju održan centralni program manifestacije “500 godina tekije u Konjević Polju”. Prisustvovali su brojni gosti kao i zvanice. Manifestacija se nastavlja 27. i 28. septembra ove godine kada će biti upriličena naučna konferencija. Na portalu pogledajte i video prilog.

U naselju Mrakodol kod Đulića, nakon rata održano prvo okupljanje i druženje stanovnika ovog kraja. Video prilog na portalu podrinjemedia.ba

U naselju Dugi Dio kod Zvornika jučer održana velika svečanost u povodu otvorenja džamije. Video prilog pogledajte također na portalu.

Nastavljene i “Ljetne večeri Janja – 2019.” – promocijom “50 godina stvaralaštva” književnika Šime Ešića i knjige eseja Jusufa Trbića.

U Srebrenici održan mirovni kamp „Za dobar komšiluk“. Skup je održan u Potočarima uz prisutvo oko 60-tak omladinaca iz cijele države.

Iz policije javljaju da u Bratuncu zabilježeno jedno dijelo narušavanja javnog reda i mira, a u Zvorniku krivično dijelo. U Jošanici, Šepku po jedna saobraćajna nesreća a također u Tršiću u saobraćajnoj nesreći povrijeđena tri lica.

“Bolnica – Zvornik” – rođena jedna beba.

Iz porodilišta Bijeljina javljaju da su u protekla 24h na svijet stigle dvije bebe, djevjočice. Čestitamo.

Iz “Elektro – Bijeljine” najavljuju da za danas nema planiranih aktivnosti vezanih za isključenja elekrične energije za područje Srednjeg Podrinja. Ako eventualno bude, ekipe su spremne za teren.

Putevi su jutros prohodni i suhi. Saobraćajna nesreća koja se dogodila u jutarnjim satima na nekih 45 minuta uzrokovala je zastoj saobraćaja na putu Zvornik – Vlasenica u mjestu Drinjača.

Na granicama nema dužih zadržavanja, od 15 do 30 minuta. 

Najave…

U Zvorniku nastavlja se manifestacija “Zvorničko ljeto”. U večernjim satima na gradskoj plaži koncert Ane Kokić.

U okviru “Ljetnih večeri Janja 2019.” večeras od 20:00h medicinska tribina pod nazivom “Uslovi nastanka zaraznih bolesti” a predavač će biti dr. Salih Musemić. Bujrum.

Sutra, 6. augusta u Bratuncu redovna sjednica Skupštine. Bira se novi član izborne opštinske komisije. Biće i riječi o izmjeni regulacionog plana opštine.

Vjerovatno smo nešto propustili, nismo namjerno, ali Vi ste tu da nas posjetite i dan pišite. Javite nam se. Pošaljite sliku, video prilog i slično.

/podrinjemedia.ba

 

Najnovije vijesti