3.1 C
Janja
Subota, 20.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeBijeljinaPodrinjski jutarnji defter...07.08.

Podrinjski jutarnji defter…07.08.

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U danu iza nas za svakoga ponešto.

Nana Fata Orlović – podrinjska heroina jučer proslavila 73. rođendan.

U Vlasenici proteklih dana džematlije IKC Dusseldorfa obezbjedile školski pribor za djecu Vlasenice i to za povratničku djecu u džemate – Cerska, Rovaši, Skugrići i Nova Kasaba. Priljupljeno i podijeljeno 107 ruksaka sa komplet školskim priborom.

U Zvorniku sinoć u okviru manifestacije “Zvorničko ljeto” koncert je održala grupa Leksington Bend uz do sada najveću posjećenost. Prema nekim procjenama oko 10 hiljada osoba pratilo je ovaj koncert. Što se tiče ostalih događaja održan je tzv. “Fiba 3×3” profesionalni turnir u basketu.

Foto: Zvornicki.ba

U Bratuncu zbog neusvajanja dnevnog reda odgođena 21 redovna Skupština. Protiv usvajanja dnevnog reda glasalo je 12 odbornika, niko nije bio za usvajanje, dok je jedan odbornik ostao suzdržan.

U Srebrenici jučer započela “XI Međunarodna sedmica sjećanja u Srebrenici” – a kroz brojne aktivnosti trajat će sve do 11. augusta.

U Janji u okviru “Ljetnih večeri” održana promocija dvije knjige: “Moji drugovi i savremenici” autora Asima Osmanbašića i “Bosna i duša” autora Seada Adanalića.

Malo klasičnih servisnih informacija…

U Zvorniku rođene tri bebe, a u Bijeljini šest beba.

U protekla 24h u policijskoj upravi Zvornik evidentirano je sljedeće: teška krađa u naselju Cer, četiri narušavanja javnog reda i mira (u Kozluku, Bratuncu, Srebrenici i Milićima) i jedna saobraćajna nesreća slijetanja automobilia u Bratuncu. U naselju Šetići evidentiran je i ugašen požar na pomoćnom objektu (štala).

U Sasama kod Srebrenice prijavljena je jedna međusobna tuča, nakon koje je jedno lice javilo se u Dom zdravlja Srebrenica.

Iz “Elekto – Bijeljine” javljaju da će u radnoj jedinici Vlasenici danas biti radovi na dalekovodu “Zalukovik – Han Pijesak” i da će korisnici bez struje biti u dva navrata: i to od 9 do 9:30h i od 14:30 do 15h.

U radnoj jedinici Zvornik danas od 16 do 17h zbog provjere smjera obrtnog polja nakon remonta trafostanice bez struje će biti skoro polovina teritorije grada Zvornika.

Na granicama zastoji do pola sata, odnosno 30 minuta. Kolovozi su suhi i prohodni.

Temperatura danas će ići i do 34 stepena. Trenutne temperature (09:00h) Janja 23, Zvornik 21, Bratunac i Srebrenica 20, Vlasenica i Milići 19.

Najave:

U Janji se nastavlja manifestacija “Ljetne večeri”. Večeras, srijeda, pozorišna predstava – komedija “Muška posla”. Glume Faruk Uščuplić, Faruk Beganović i Mirza Mujagić. Početak u Domu kulture od 20:00h.

U Zvorniku još danas i sutra manifestacija “Zvorničko ljeto”. Danas se na poligono OŠ “Sveti Sava” nastavlja basket 3×3 ali samo za lokalne ekipe. Do sada prijavljeno oko 10-tak ekipa. Nagradni fond oko 400 KM.

Na gradskoj plaži od 21:00h koncert rođene Zvorničanke – Lejdi Di.

U Srebrenici u okviru “XI Međunarodne sedmice sjećanja” – za danas je planirano: 10.00-12.00 – PROSTORIJE „ADOPT Srebrenica“
Otvaranje izložbenog prostora ADOPT Srebrenica;
Izložba „Iz Dokumentacionog centra“;
Predstavljanje web stranice www.adopt-srebrenica.org
14.30-16.00 – PROSTORIJE „ADOPT Srebrenica“
Prezentacija publikacije:„ADOPT Srebrenica – Priča o nama“
16.00-17.00 – Srebreničani govore – Krsto Stjepanović; Hamed Mujić;

U Bratuncu polahko traju pripreme za 13. Međunarodni sajam poljoprivrede, prehrambene industrije i turizma “Dani maline 2019.” 

Javite nam neku vijesti. Pošaljite fotografiju, video ili slično. Rado ćemo objaviti.

/podrinjemedia.ba

 

Najnovije vijesti