19.8 C
Janja
Četvrtak, 28.03.2024.
NaslovnicaPodrinjeBijeljinaPodrinjski jutarnji defter...08.08.

Podrinjski jutarnji defter…08.08.

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Jutros opet pravo ljeto. Temperatura u većini gradova Srednjeg Podrinja trenutno oko 27 stepeni. Danas će najviša dnevna biti oko 32 stepena.

Od brojnih dešavanja protekla 24h izdvajamo;

Načelnik Opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović potpisao je danas ugovore sa predstavnicima osam nevladinih organizacija, čiji projekti su prošli na Javnom pozivu Opštine Bratunac za nevladine organizacije.

U Bratuncu otvorena i nevladina kancelarija “PREC” – Porodični ruralni edukativni centar. Osnovan u cilju podsticanja porodičnih udruženja a koji se bave poljoprivrednim poslovima.

U Srebrenici jučer grupa ADOPT Srebrenica imala brojne aktivnosti u okviru XI Međunarodne sedmice sjećanja. Između ostalih obišli su i Memorijalni centar u Potočarima.

U Zvorniku završena takmičenja u basketu “3×3”. Učestvovao je veliki broj ekipa. Na gradskoj plaži koncert održala zvorničanka Lejdi Di.

U Janji predivna noć u okviru “Ljetnih večeri”. Održana pozorišna predstava “Muška posla”.

Što se tiče servisnih informacija udefterili smo: dva krivična dijela po jedno u Milićima i Kozluku, a u Skelanima jedno narušavanje javnog reda i mira.

Za prvi pet dana mjeseca augusta, policijska uprava Zvornik kontrolisala 698 učesnika u saobraćaju a od toga čak 396 evidentirano prekršaja.

U Srednjem Šepku ukraden novčanih sa novcem i ličnim dokumentima. Policija radi na rasvjetljavanju ovog slučaja.

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Zvornik imali su jednu intervenciju.

Bile su tri saobraćajne nesreće u Srebrenici, zatim u Karakaju i Glumini.

Iz JZU “Bolnica – Zvornik” javljaju da su rođene dvije bebe, a u Bijeljini četiri bebe. Čestitamo.

Što se tiče električne energije danas na cijelom prostoru Srednjeg Podrinja neće biti planirani isključenja.

Putevi, osim manjih odrona od Diviča prema Konjević Polju, su suhi i prohodni. Na granicama još uvijek nema dužih zadržavanja, oko 30-tak minuta.

Danas …

Krećemo sa večerašnjim velikim koncertom slobodno možemo reći velikog Halida Bešlića. Naime, od 21:00h na gradskoj plaži u Zvorniku, a u okviru “Zvorničkog ljeta” večeras koncert pomenutog pjevača. Time se i završava 19. po redu manifestacija pod ovim nazivom.

Na Diviču danas od 18:00h obilježavanje 4 godišnjice postojanja i rada Dnevnog centra za djecu Zvornik. Dođite na Divič, na sijelo, a pripremljen je bogat sadržaj i nastupi KUD-a. Divič od 18:00h.

U Janji danas od 11:00h svečano obilježavanje Dana mjesne zajednice Janja. Obilježavanje na obalama rijeke Drine. Čestitamo Janjarcima Dan mjesne zajednice.

U Srebrenici se nastavlja “XI Međunarodna sedmica sjećanja” –

09.00-14.00 – Posjeta selu Osmače; Obilazak devastiranog objekta osnovne škole u Osmačama; Razgovor s Muhamedom Avdićem; 15.00-17.00 – Posjeta jezeru Perućac;

Ako i Vi imate neku vijest javiten nam se. Vrlo rado ćemo je objaviti.

Želimo Vam uspješan dan.

/podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti