5.9 C
Janja
Četvrtak, 18.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeBijeljinaPodrinjski jutarnji defter... 14.08.

Podrinjski jutarnji defter… 14.08.

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Evo ga. Nakon veoma toplih dana, stiglo je zahlađenje. No, oni koji vole toplote, ne brinite jer biće još toplijih dana.

Trenutne temperature nam govore da je svega 16 stepeni u Vlasenici, 18 stepeni je u Janji, Zvorniku i Bratuncu, a 17. u Milićima i Srebrenici. Na prostoru Srednjeg Podrinja, danas najviša dnevna temperatura oko 19 – 20. stepeni. Ovo je veliki udar na ljudski organizam jer samo prije dva dana skoro je bilo u pojedinim mjestima i 38 stepeni a danas svega oko 20-tak i manje.

U Vlasenici i dalje ne smiriju se strasti oko fizičkog napada na Glavnog imama, Nurdina ef. Grahića. Očekivali smo javnu reakciju i Medžlisa, ali sad za sada ništa.

Također u ovom mjestu raspisan je i Javni poziv za dodjelu plastenika. Detalje i više o ovome, potražite na portalu Podrinjemedia.ba

U Bratuncu započela manifestacija “Dani maline”. Video prilog i mnoštvo fotografija možete pogledati na Vašem i našem portalu. Potražite, jer smo i tu bili na licu mjesta.

Dođite u Bratunac, jer manifestacija i dalje traje.

Također u Bratuncu, policija je pronašla i zasade indijske konoplje. O tome u posebnom prilogu.

U Bratuncu lišeno slobode lice za kojim je raspisana potjernica iz Tuzle. Lice lišeno slobode je iz Banovića.

U Sapni održan jedan od najvećih i najkvalitetnijih Memorijalnih noćnih turnira “Semirove kobre”. Turnir se održava po 20-ti put a sve u znak i sjećanje na šehide elitne jedinice “Semirove Kobre”.

U Zvorniku nastavljeni pripremni radovi na Starom mostu. Na pitanje kako će mnogi u Srbiju, posebno oni koji nemaju svoje vozilo, Gradska uprava Zvornika započela je razgovore sa firmom “Europetrol oil” (Drina-trans) o prevozu do graničnog prelaza u karakaju.

Od sporta iz Zvornika izdvajamo utakmicu Ženskog fudbalskog kluba “Drina” koje su jučer u okviru Premier lige BiH-e odigrale 1-1 protiv suparnica iz Širokog Brijega.

Muška ekipa kluba “Drina” – u okviru Druge lige RS-a Istok, poražena od ekipe Stakorina iz Čajnića. Užasno dokle je došao takoreći do jučerašnji član Premier lige BiH-e.

Večeras od 19:00h u Zvorniku “Noć čuda” – zabava za djecu i odrasle. Sve će se odvijati ispred Kasine i na gradskom šetalištu.

U Bijeljini u povodu Kurban – bajrama tradicionalni prijem u Gradskoj kući, kojeg organizuje gradonačelnik Mićo Mićić.
Samir efendija Camić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina izrazio je zahvalnost što se za muslimane u Gradskoj upravi organizuju prijemi povodom Bajrama. Saradnja sa lokalnom upravom ide dobrim putem, kao i do sada. S obzirom na to da mi kao zajednica baštinimo kulturu Bošnjaka, čiji dio je i sultan-Sulejmanova Atik džamija, koja je pod zaštitom države, u tom pravcu očekujemo podršku Gradske uprave.

Malo klasičnih servisnih informacija:

U Srebrenici i Milićima zabilježeno po jedno krivično dijelo. Nije bilo saobraćajnih nesreća niti narušavanja javnog reda i mira – protekla 24h.

U Zvorniku rođeno 5, a u Bijeljini 4 bebe. Čestitamo.

Putevi su jutros prohodni i uz mjestimičnu klizavost. Na relaciji Drinjača – Bratunac zbog sanacije klizišta zabranjen saobraćaj za teretna vozila nosivosti od 3,5 tona i od u vremenu od 16:00h poslijepodne do 07:00h ujutru narednog dana.

Na graničnim prijelazima zastoji do 30 minuta.

Iz “Elektro – Bijeljine” najavljeni su radovi u RJ Vlasenica i to dalekovod “Han Pijesak”. Polusatni zastoj u isporicu el. energije biće od 17:00 do 17:30h pa će cijelo područje Han Pijeska biti bez struje.

U radnim jedinicama Bratunac i Zvornik, za danas nema planiranih isključenja.

Želimo Vam prijatan i uspješan dan. Svako dobro Bosno i Hercegovino.

Ukoliko imate neku informaciju, javite nam se.

/podrinjemedia.ba

 

Najnovije vijesti