19.8 C
Janja
Petak, 26.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeBijeljinaPodrinjski jutarnji defter...15.08.

Podrinjski jutarnji defter…15.08.

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Četvrtak. Onako fin dan pred sami petak i kraj radne sedmice.

Protekla 24h koliko smo mogli udefteriti bio je popriličan broj događaja. Ali i Vi nam možete pomoći… neka vijest, najava nekog događaja, fotografija, video prilog i slično. Cilje je i one najsitnije detalje svakog mjesta, pa i avlije ako treba, da objavimo, i upoznamo naše Podrinjce i sve ostale šta to ima novog ili starog u našem Podrinju.

Pa da krenemo…

Udefterili smo radove na mostovima u opštini Vlasenica. Naime, u naselju Gornji Zalukovik uveliko se rade popravke i sanacije dva drvena mosta koja su tokom godina veoma  zapuštena i usljed brojnih poplava u veoma lošem stanju. Ovih dana radi se njihova rekonstrukcija i stanovništvo ovog kraja, koje se uglavnom bavi poljoprivredom i stočarstvom dobit će dva nova mosta koja će im uveliko olakšati život.

Podsjetimo da u Vlasenici i dalje, do kraja mjeseca augusta je aktuealan Javni poziv za dodjelu plastenika.

Prelazimo malo do Srebrenice. Naime, u naselju Plavi most započeli su radovi na izgradnji igrališta za djecu. U ovom naselju živi 75-ero djece a igralište kao osnova okupljanja i druženja djeca uveliko će im dobro doći.

U Bratuncu protekli nekoliko dana svečano. Trajala je manifestacija “Dani maline”. Ista je jučer u večernjim satima i završena. Dodjeljene su brojne nagrade za najbolji kolač, za najuređeniji balkon i dvorište, kao i nagrada za naljepši štand na sajmu. Ukupno je bilo 43 štanda, ali ono što posebno udara u oči najmanje je bilo štandova sa malinama. Zanimljivo zar ne?

Zbog kiše i lošeg vremena “Noć čuda” – zabava za djecu otkazana je u Zvorniku. Prema novim najavama, ista će se održati 5. septembra.

Stari most koji spaja Zvornik i Mali Zvornik, odnosno granični prijelaz biće zatvoren naredna oko 3 mjeseca.

U Vitinici, ondnosno u Medžlisu IZ Zvornik, jučer je održano predavanje Hatmi. Isti su uz podršku svog imama Islama ef. Mehmedovića predalo 12-ero polaznika mektebske nastave. Detaljnije o ovome imate na portalu Podrinjemedia.ba

U Donjoj Kamenici jučer i danas (14. i 15. 08.) održava se narodno veselje – VAŠAR. Pa ako imate vremena poručuju da bujruma ima za svakoga.

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Zvornik, u protekla 24hevidentirano je jedno narušavanje javnog reda i mira i jedna saobraćajna nezgoda sa posljedicama po lica.

Saobraćajna nesreća dogodila se u Jošanici u kojoj je povrijeđena jedna osoba i pomoć joj je ukazana u Domu zdravlja Zvornik.

Što se tiče električne energije na području RJ Zvornik i Vlasenica danas nema planiranih isključenja.

U radnoj jedinici Bratunac, danas će se vršiti radovi u opštini Srebrenica, tačnije na dalekovodu “Klotijevac” te u periodu od 08:30 do 14:00h bez struje će biti naselja: Osat, Sjedače, Đurđevac i Beširevići.

Zbog radova na čvornoj trafostanici “Bijeljina 2” u vlasništvu “Elektroprenosa BiH”, danas će bez struje biti 1.500 potrošača na području Bijeljine, najavljeno je iz preduzeća “Elektro-Bijeljina”.
 
U Zvorniku u protekla 24h rođene 2 a isto toliko i u Bijeljini. Čestitamo.
Jutros su kolovozi suhi i nema zastoja. U toku dana na graničnim prijelazima mogući zastoji duži od 30  minuta.
 
Što se tiče vremenske prognoze za danas meteorolozi najavljuju najvišu dnevnu do 24 stepena. Tokom dana malo do umjereno oblačno i sunčano sa prijatnom temperaturom i bez vrućina. Trenutne temperature (09:00h) – Vlasenica i Milići 14, Srebrenica 16, Janja, Zvornik i Bratunac 17 stepeni.
 
Želimo Vam ugodan i prijatan dan
 
/podrinjemedia.ba

 

Najnovije vijesti