23.1 C
Janja
Ponedjeljak, 24.06.2024.
NaslovnicaPodrinjeZvornik: Dual radar ponovo na cestama koje pokriva PU Zvornik

Zvornik: Dual radar ponovo na cestama koje pokriva PU Zvornik

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Iz policijske uprave Zvornik upravo nam je stiglo obavještenje koje prenosimo u cijelosti:

Na području PU Zvornik kontrola mjerenja brzine kretanja vozila uz pomoć savremenog radarskog sistema

Obavještavamo građane da će se od 15.08. do 08.09.2019. godine, na putevima koje operativno pokriva Policijska uprava Zvornik, vršiti kontrola brzine kretanja vozila putem savremenog radarskog sistema. Ovaj sistem podrazumjeva evidentiranje brzine bez prisustva policijskih službenika i bez zaustavljanja vozača.
Napominjemo da navedeni radarski sistem evidentira brzinu na obe saobraćajne trake, kako u dnevnim tako i u noćnim uslovima saobraćaja. Mobilni radarski sistem radi i po kiši, snijegu, ali i noću. Uređaj istovremeno registruje više vozila u prekršaju i omogućava kontrolu različitih ograničenja za različite kategorije vozila.

Bitno je napomenuti da uređaj posjeduje memoriju na koju policijski službenik ne može da utiče, čime se eliminiše mogućnost korupcije.
U toku prvih šest mjeseci tekuće godine, na području Policijske uprave Zvornik evidentirane su 243 saobraćajne nezgode, od čega je u 80 saobraćajnih nezgoda uzrok bila neprilagođena brzina, što predstavlja 32,92% od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda.

Policijska uprava Zvornik apeluje na vozače motornih vozila da poštuju saobraćajne propise, naročito one koji se odnose na ograničenje brzine kretanja vozila, kako ne bi ugrozili svoje, ali i živote drugih učesnika u saobraćaju.

/podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti