19.8 C
Janja
Četvrtak, 28.03.2024.
NaslovnicaPodrinjeBratunacZvornik: Za tri dana evidentirana 563 prekršaja u saobraćaju

Zvornik: Za tri dana evidentirana 563 prekršaja u saobraćaju

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Tokom pojačane kontrole učesnika u saobraćaju na području PU Zvornik evidentirana 563 prekršaja

Policijska uprava Zvornik je u periodu od 15. do 18. avgusta 2019. godine, sprovela republičku akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu nedozvoljene brzine kretanja motornih vozila i kontrolu prisustva alkohola i opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.
U ovoj akciji, na području Policijske uprave Zvornik kontrolisan je 1181 učesnik, prilikom čega su policijski službenici evidentirali 563 počinjena prekršaja. Od navedenog broja, zbog prekoračenja brzine kretanja sankcionisana su 234 vozača.

Od ukupnog broja kontrolisanih, 616 učesnika je podvrgnuto kontroli prisustva alkohola u organizmu, od čega je kod 75 vozača utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu, među kojima je jedan vozač lišen slobode i zadržan do istrežnjenja ili oporavka kod koga je utvrđeno prisustvo alkohola preko 1,5 g/kg u organizmu. T

akođe, četiri učesnika su sankcionisana prilikom kontrole na prisustvo opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova, kod kojih je utvrđeno prisustvo nedozvoljenih supstanci ili su odbili da se podvrgnu testiranju. Pored toga, evidentirano je i 250 prekršaja po drugim osnovama iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

Ovom prilikom apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, kako bi svoju bezbjednost i bezbjednost drugih građana podigli na što veći nivo.

/podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti