19.3 C
Janja
Petak, 26.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeZvornik: Omladina iz Zvornika posjetila Udruženje građana "Koraci mladosti" Stolac

Zvornik: Omladina iz Zvornika posjetila Udruženje građana “Koraci mladosti” Stolac

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Predstavnici Koalicije Za pozitivan Zvornik, uz podršku Misije OSCE-a u BiH, posetili su Stolac realizujući aktinosti kojima se promovišu susreti i razgovori mladih.

Iz Koalicije Za pozitivan Zvornik učesnici susreta su mladi iz MFS-Emmausau i Omladinskog kluba u Zvorniku. Oni, njih dvadestoro, su posjetili Udruženje građana „Koraci mladosti“ u Stocu i razgovarali o aktivnostima i projektima u kojima učestvuju mladi iz Stoca i Zvornika.

Na sastanku je predstavljen rad Koalicije, a mladi su razmenili i informacije o interesovanjima i problemima s kojima se susreću u ovim sredinama. Razmenjena su iskustva i ideje, praktično znanje o načinima na koji se mladi aktivnije mogu uključiti kako bi poboljšali svoj položaj.

Mladim članovima Koalicije Za pozitivan Zvornik domaćini iz Stoca su upriličili obilazak starog grada i nekropole stećaka. Posjeta Stocu Koalicije Za pozitivan Zvornik nije bila samo upoznavanje mladih Zvorničana sa mnogim kulturno-historijskim znamenitostima ovog grada, već je imala i humanitarni karakter.

Predstavnici Koalicije iskoristili su priliku da upoznaju i posjete jednu osmočlanu porodicu i da uz humanitarni paket, koji je prikupila članica Koalicije MFS-Emmaus, pruže podršku jednoj socijalno ugroženoj porodici.

/FB – Koalicija Za pozitivan Zvornik/podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti