5.9 C
Janja
Petak, 26.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeBijeljinaPodrinjski jutarnji defter...09.09.

Podrinjski jutarnji defter…09.09.

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U današnjem datumu čak tri devetke. Ide i mjesec septembar, nekako baš brzo. Temperaturne vrijednosti baš opadaju, posebno u noćnim i jutarnjim satima. Iz dimnjaka u mnogim mjestima već se može primjetiti da se počelo i ložiti. Ali, čemu vakat tome i vrijeme.

Krenimo u novu radnu sedmicu, nadam se puni energije i samopouzdanja.

Jutros temperaturne vrijednosti po našim lijepim mjestima iznose:Milići, Vlasenica, Janja, Zvornik i Srebrenica 17 a Bratunac 18 stepeni.

Za danas meteorolozi najavlju da će na prostorima Podrinja temperatatura biti do 28 stepeni.

Naši Zmajevi jučer poraženi od Armenije sa 4-2. Očekivali su i oni a mi tešku utakmicu, ali smo se ponadali pobjedi, no bi šta bi. Idemo ba dalje.

U Krupi na Vrbasu ekipa FK Podrinje u okviru petog kola Prve lige RS-a poražena sa 7-3. Momci iz Podrinja su poveli sa 1-0, ali onda je krenulo nizbrdo. Iz pet utakmica imaju do sada 4 boda.

OFK Janja jučer na domaćem terenu remizirala sa Čelepekom u okviru Reigonalne lige Istok sa 2-2.

U Srebrenici Guber igrao sa Tabancima 1-1.

U Novoj Kasabi ekipa Jadra pobjedila ekipu Jasenice sa 3-1. Ovo je tek drugo kolo u kojoj momci iz Kasabe imaju stopostotan rezultat sa dvije pobjede. Trenutno su prvi u okviru Područne lige Birač. Bravo momci.

U Brodcu ekipa FK Drina pobjedila domaće Jedinstvo sa 2-1. Odnosno pravilnije Jedinstvo – Drina Zvornik 1-2, a u okviru Druge lige Istok.

U Bratuncu i Srebrenici, odnosno u Memorijalnim centrima Veljaci i Potočari – u petak 06. septembra predstavnici brojnih boračkih udruženja kao i predstavnici entitetskih, kantonalnih i lokalnih vlasti iz cijele Bosne i Hercegovine su posjetili ove centre i odali počast žrtvama agresije.

Na prostoru donjeg toga sliva rijeke Sapna, odnosno od Karakaja prema Sapni, u mjestu Bijeli Potok započelo prikupljanje novčanih sredstava za izgradnju šehidskog spomen obilježja za 668 muškaraca ubijenih 1. juna 1992. godine.

Za vikend započela i Nova mektebska školska godina. Polaznicima želimo puno uspjeha i sreće.

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica raspisalo Javni poziv za sufansiranje troškova prevoza učenicima srednjih škola iz kategorije povratnika. Pozivaju se učenici povratnici koji putuju duže od 4 km prema školama da se odazovu na Javni poziv.

Predstavnici Vlade Srednjobosanskog kantona uručili ruksake i školski pribor učenicima u Glogovoj i Voljavici.

 

U nastavku malo servisnih informacija….

U protekla 24h na području pod upravom Policijske stanice Zvornik zabilježena su:

-dva krivična dijela: u Zvorniku i Srebrenici,

-jedno narušavanje javnog reda i mira u Bratuncu,

-nije bilo saobraćajnih nesreća.

U porodilištu Zvornik rođena jedna u Bijeljini tri bebe.

Što se tiče električne energije danas su planirana sljedeća isključenja:

-u radnoj jedinici Zvornik bez struje naselje Gornji Šetići od 08 do 14h.

-u radnoj jedinici Bratunac danas bez struje od 08 do 14h naselja Petriča, Petkovići i Crvica – naselja u okviru opštine Srebrenica.

-u radnoj jedinici Vlasenica nema planiranih isključenja.

Putevi su jutros mjestimično vlažni i ima dosta magle, posebno u kotlinama i uz riječne tokove. Mogući odroni kamenja i zemlje, posebno na relacijama sa kamenim kosinama, kao što su od relacije od Diviča do Konjević Polja i od Vlasenice do Kladnja.

Iz BIHAMK-a jutros informišu javnost da su zadržavanja na granicama oko pola sahata.

Želimo Vam ugodnu i prijatnu sedmicu. Svako dobro Bosno i Hercegovino.

/podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti