6.5 C
Janja
Petak, 19.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeBijeljinaPodrinjski jutarnji defter...10.09.

Podrinjski jutarnji defter…10.09.

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Neko pitah zašto u naslovu nema godine? Pa valjda znamo u kojoj smo godini….

Malo šale nije na odmet. Jutro u lijepom bosanskohercegovačkom Podrinju svježe sa veoma jakom rosom. Jučer temperatur oko 27 stepeni, ali u više navrata bilo je i lokalnih pljuskova. U suštini u svim skoro mjestima makar je protrusilo. 

Za danas meteorolozi najavljuju temperaturu do 24 stepena.

Pojedinačne jutrošnje temperaturne vrijednosti u 07h iznosile su: Vlasenica 12, Janja, Zvornik i Srebreniac 13, Bratunac i Milići 14.

Jučer u Velikoj sali Parlamenta Federacije BiH bilo je zaista svečano i to sve zahvaljujući Federalnom ministratvu raseljenih osoba i izbjeglica na čelu sa dr. Edinom Ramićem.

Naime, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica dr.sci.Edin Ramić jučer je u Sarajevu potpisao i uručio ugovore za 75 povratnika sa visokom stručnom spremom radi obavljanja pripravničkog staža te ugovore za 46 poslovnih subjekata u povratničkim sredinama, a koji se nalaze u početnoj fazi poslovanja (start-up biznisi). Neki će konačno do prvog svog posla. Aferim.

Malo da skoknemo do Semberije…..

Bijeljinska publika može da očekuje prvu predstavu Gradskog pozorišta „Semberija“ krajem decembra ove godine, najavljeno je nakon sastanka gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića sa vršiocem dužnosti direktora najmlađe kulturne ustanove u Bijeljini, Ivanom Petrovićem.
 
Malo i do Srednjeg Podrinja….
 
Kung Fu Ving Tsun kluba “Srebrenica” nastupio u Novom Bečeju i ostvarili su odličan rezultat: osvojili su 24 medalje u različitim kategorijama. Za ovaj klub nastupalo je 11 takmičara.

U Srebrenici završen Peti festival “Srebrenica Wave”, na kojem su nastupale brojne pop-rock-rep-punk grupe, a između ostalih: Helem Nejse, Frankie, Kontra&Indigo, a željno očekivani Edo Maajka je zbog zdravstvenih razloga otkazao nastup. Najavio je da će drugom prilikom odužiti Srebrenici.

Održan i sastanak probosanskih stranaka u Srebrenici. Želja i cilj zajednički nastup na lokalnim izborima naredne godine. Više o ovome imate na portalu podrinjemedia.ba

U Bratuncu održani drugi susreti biciklista „Drinski MTB karavan 2019“. Brdsko-biciklistički klub “Mountain Bike” Bratunac organizovao je ove susrete a učešće je uzelo oko 100 biciklista iz BiH i Srbije.

U Bratuncu lišene slobode dvije osobe zbog zasada indijske konoplje.

U Zvorniku, u naselju Ekonomija teška krađa. Pokradeno zlato i novac iz porodične kuće.

Malo i servisnih informacija…

Na području koje pokriva Policijska uprava Zvornik u protekla 24h dogodilo se sljedeće:

-dva krivična dijela (u Bratuncu i Srebrenici)

-tri saobraćajne nesreće. U Osmacima u saobraćajnoj nesreći dva lica zadobila su i tjelesne povrede.

-Nije bilo narušavanja javnog reda i mira.

Podsjećamo: Dual radar (Ramer) 8. septrembra završio je patroliranje na cestama pod upravom PU Zvornik.

Što se tiče novina u vidu beba situacija je sljedeća: U Zvorniku četiri a za Bijeljinu u trenutko dok smo pisali jutarnji defter nismo dobili podatke.

Struja:

-danas bez struje naselje Bošnjakovići kod Cera u radnoj jedinici Zvornik i to u vremenu od 08 do 14h,

U radnoj jedinici Vlasenica danas bez struje u periodu od 07 do 18h i to svi potrošači koji se napajaju električnom energijom preko DV 10 kV Piskavice iza linijslog rastavljača R-101. Radi se o obezbjeđenju radova na DV 35 kV Vlasenica -Milići.

Što se tiče radne jedinice Bratunac, iz “Elektro – Bijeljine” nema najavljenih planiranih isključenja.

Putevi su jutros poprilično vlažni i klizavi, te molimo na oprez. Mogući odroni kamenja i zemlje posebno na dionici od Diviča do Konjević Polja.

Na granicama jutros zastoji oko 15-tak minuta.

Čujemo se i sutra….

/podrinjemedia.ba

 

 
 

Najnovije vijesti