7.6 C
Janja
Četvrtak, 18.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeBijeljinaPodrinjski jutarnji defter...13.09.

Podrinjski jutarnji defter…13.09.

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Danas je petak, i to 13-ti. Ništa više nećemo reći.

Ovaj posljednji dan u radnoj sedmici osvanuo je veoma sunčano i prijatno. Temperature za danas oko 26 stepeni. Biće malo i naoblake, a mogući su ponegdje i lokalni pljuskovi.

Pojedinačne temperaturne vrijednosti zabilježene u 09:00h:Vlasenica 16, Janja, Zvornik i Srebrenica 17, Bratunac i Milići 18 stepeni.

Putevi suhi i prohodni. U jutarnjim satima u dolinama rijeka i po kotlinama evidentirana je blaga magla. Odroni kamenja mogući na dionicama puta sa kamenim kosinama.

Na granicama iz BIHAMK-a javljaju zastoji oko 30 minuta.

Na području koje pokriva Policijska uprava Zvornik u protekla 24h evidentirano je:

-dva krivična dijela – jedno u Zvorniku a drugo u Vlasenici,

-jedno narušavanje javnog reda i mira u Bratuncu,

-jedna saobraćajna nesreća u Osmacima sa materijalnom štetom.

U Zvorniku u protekla 24h rođene dvije a u Bijeljini četiri bebe.

Prema podacima iz „Elektro-Bijeljine“, na području RJ Zvornik danas će biti izvedeni radovi na trafostanici „Šperploča“, u periodu od 9 do 12 časova, te trafostanici „Srpsko Snagovo“, u periodu od 09 do 14 časova.

Na području RJ Vlasenica i RJ Bratunac danas neće biti planiranih isključenja električne energije.

U Zvorniku, u mjestu Kučić Kula završeno asfaltiranje puta u dužini 1400 metara. I ovaj projekat finansira Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.

Danas u Zvorniku, u mjestima Divič i Skočić završava se prva dio posla oko reekshumacije i raasocijacije žrtava zločina nad Bošnjacima iz perioda 1992. godine. Danas će ukupno biti reekshumirano i reasocirano 4 osobe, a ukupan broj na kojima je izvršen ovaj proces u proteklih 5 dana iznosi 46.

U Srebrenici opštinska uprava dala “upozorenje” svim građanima da u roku od 10 dana moraju  vlasnici/korisnici zemljišta dužni uništiti/ukloniti korov ambrozije u skladu sa Zakonom o poljoprivrednom zemljištu Republike Srpske.

Danas u Bijeljini otvara se Festival zdravlja i zdravog načina života. Na Festivalu će učestvovati i bolnice, domovi zdravlja i ordinacije koje će posjetiocima besplatno pružati savjete za održavanje zdravlja, mjeriti pritisak i raditi analize šećera.

 

Televizija Podrinje i portal podrinjemedia.ba pozivaju sve Vas na međusobnu saradnju. Ukoliko želite da pomognete ovaj projekat a vlasnik ste neke firme ili slično, mi Vam nudimo snimanje i objavu reklame u dužinama, broju objava i slićno na Vašoj i našoj televiziji, kao i na portalu.

Također, ako nešto prodajete, kupujete, potražujete, javite nam se jer Vaš oglas ide u rubriku OGLASI i imate mogućnosti da za isti mnogo više ljudi čuje.

Svako dobro Bosno i Hercegovino, svako dobro Podrinje. Čujemo se u ponedjeljak.

Najnovije vijesti