7.6 C
Janja
Četvrtak, 25.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeBratunacU Bratuncu potpisani ugovori sa predstavnicima četiri organizacije civilnog društva ukupne vrijedosti...

U Bratuncu potpisani ugovori sa predstavnicima četiri organizacije civilnog društva ukupne vrijedosti 120.000 KM

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Predstavnici opštine Bratunac i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) jučer su potpisali ugovore sa predstavnicima četiri organizacije civilnog društva čiji su projektni prijedlozi odabrani za finansiranje u okviru Javnog poziva organizacijama civilnog društva i provedenog postupka ocjene projektnih prijedloga.

Sredstva za realizaciju ova četiri projekata u ukupnom iznosu oko 120.000 KM obezbijeđena su u okviru ReLOaD projekta, koji finansira Evropska unija, a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP). Od ovih sredstava finansiraće se projekti:

1. Promocija karate sporta i zdravog života – projekat Sportskog udruženja karate klub “Želja ipon” Bratunac;

2. Be in Charge! – Ti odlučuješ – projekat Udruženja “Prijatelji Srebrenice“;

3. Unapređenje poljoprivredne proizvodnje i ruralnog razvoja kroz savremenu tehnologiju proizvodnje maline u organskom postupku – projekat Udruženja žena “Podrinje 1” Skelani;

4. Izaberi sport, a ne zavisnost – projekat Udruženje roditelja hendikepirane djece i omladine “Leptir”.

Projekt ReLOaD podržava lokalne samouprave da razviju transparentne mehanizme finansiranja za organizacije civilnog društva, kako bi se bolje upoznali sa potrebama građana, a organizacije civilnog društva služe kao partneri lokalnim samoupravama i podržavaju ih u rješavanju potreba lokalne zajednice. 20.000 građana u BiH će imati koristi od preko 80 projekata civilnog društva, koje će se implementirati u okviru ReLOaD projekta, tokom trogodišnjeg perioda 2017-2020.

Izvor: opštinabratunac.com

podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti