13.7 C
Janja
Utorak, 23.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeZvornik: Nova ulaganja Federalnog ministarstva na čelu sa dr. Edinom Ramićem

Zvornik: Nova ulaganja Federalnog ministarstva na čelu sa dr. Edinom Ramićem

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Predstavnici Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica koje predvodi “narodni ministar” dr. Edin Ramić, danas su boravili na prostoru teritorije Grada Zvornika, gdje su na više lokacija “uveli” firme koje će u narednom periodu realizovati brojne projekte, zasnovane na ranije objavljenim Javnim pozivima ovog ministarstva.

U mjesnoj zajednici Križevići danas u poslove “finih” radova na nastavku izgradnje fiskulturne sale za potrebe osnovne škole, koju pohađa oko 150 učenika bošnjačke nacionalnosti, “uvedena” je firma doo “Radius” Gračanica. Ovo su poslovi treće faze, odnosno tzv. “fini” radovi unutrašnjeg uređenja fiskulturne sale. To su radovi malterisanja, uređenja toaleta i tuš kabina, sređivanje podova i slično. Nakon ove faze slijedi četvrta, koja se odnosi na vanjske, odnosno zidarsko – fasaderski radove.

Učenici, kao stanovnici Križevića, a i mnogo šire, sad već danima broje vrijeme do konačnog otvorenja fiskulturne sale, od koje će posebnu koristi imati učenici i omladina ovog mjesta.

Pored Križevića, predstavnici Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica danas su u nove poslove “uveli” i firmu “Teočak putevi”, koja će u mjesnoj zajednici Đulići, u zaselku Čelišmani vršiti poslove prve faze asfaltiranja puta u dužini od 500 metara. Ukupna dužina dionice koja će podleći radovima asfaltiranja iznosi oko 1100 metara, a razlika od oko 600 metara biće asfatirana u drugoj fazi planirnog projekta. Po završetku obije faze, asfaltnim putem ovo mjesto biće spojeno na dionicu puta Zvornik – Sapna.

I u mjesnoj zajednici Kučić Kula biće izvršena rekonstrukcija postojećeg asfaltnog puta i saniranje udarnih rupa na dionici od oko 500 metara.

Podsjećamo: Federalno ministarstvo na ovim područjima skoro je završilo projekte asfaltiranja puta u mjesnim zajednicama Dugi Dio i Kučić Kula (zaselci Ramići i Gračanice), te saniranje klizišta i prilaznog puta u zaselku Đurakovići kod Đulića. U toku su i radovi asfaltiranja puta u mjesnoj zajednici Kamenica, tačnije u zaselku Kadrići.  Također, ministar Ramić prije nepuni mjesec dana zvanično je otvorio novoasfaltirani prilazni put u mjesnu zajednicu Kula Grad, kao i puštanje u promet kružnog toka u navedenom zvorničkom kraju.

/podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti