9.8 C
Janja
Petak, 19.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeBijeljinaPodrinjski jutarnji defter...20.09.

Podrinjski jutarnji defter…20.09.

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U vikendu ispred nas kalendarski završava ljeto, ali se svi nadamo da će još biti topli i lijepih dana.

Jutro u Podrinju sunčano i veoma svježe. Popraćeno je i  izraženijom rosom.

Temperatura u jutarnjim satima iznosila je svega 4 stepena. Za očekivati je i prve mrazeve.

Za danas se najavljuje sunčano i malo toplije vrijeme. Ipak temperature će biti oko 18 – 19 stepeni.

Jutros u 08:00h temperaturne vrijednosti po mjestima iznosile su: Vlasenica 6, Zvornik 7, Janja, Bratunac, Milići i Srebrenica 8 stepeni.

U Bijeljini danas počinje 18-ti po redu Međunarodni poljoprivredni sajam “Interagro 2019”.

U Zvorniku održana radionica na temu unapređenja međureligijske saradnje gdje je učestvovalo 15 mladih ljudi iz Zvornika, a domaćin je bila Gradska uprava grada Zvornik.

Policijska uprava Zvornik jučer je provela akciju preventivne i veće sigurnosti svih učesnika u saobraćaju, sa posebnim naglaskom na pješake i bicikliste.

U okviru MIZ Zvornik, u naselju Tulići (Glumina) u nedjelju, 22. septembra, biće upriličeno otvorenje novoizgrađenog mekteba. Početak otvorenja zakazan je za 11:30h.

Kung Fu Ving Tsun Klub “Srebrenica” organizuje 3. Internacionalni Kung Fu Wushu “Srebrenica Open 2019” 21. septembra u Srebrenici. Iz kluba kažu da se očekuje 150 takmičara iz Srbije, Hrvatske, Sjeverne Makedonije i Bosne i Hercegovine. Video prilog o ovom klubu imate na portalu podrinjemedia.ba

U Srebrenici danas obilježavanje 16-te godišnjice od otvaranja Memorijalnog centra u Potočarima. Na današnji dan, prije 16 godina, zvanično Memorijalni centar otvorio je tadašnji predsjednik SAD-a Bil Klinton.

Počeo je upis novih članova u kulturno – umjetničko društvo „Vaso Jovanović“. Ove godine KUD „Vaso Jovanović“ slavi 73godine postojanja i uspješnog rada na očuvanju i prezentovanju folkorne baštine svih naroda u Bosni i Hercegovini.

Za ponedjeljak, 23. septembra, najavljujemo u Bratuncu i redovnu 21 sjednicu Skupštine opštine. Na dnevnom redu naći će se 13 tačaka.

U Vlasenici Bošnjaci će se sutra 21. septembra, sjetiti žrtava zločina bošnjačke nacionalnosti, zarobljeni i ubijenih u zloglasnom logoru Sušica. Program možete pročitati u slici ispod.

U Vlasenici, sutra 21. septembra obilježava se Dan opštine. U povodu toga biće organizovano nekoliko manifestacija: turnir u malom fudbalu, atletska trka kroz Vlasenicu, dan bezbjednosti u saobraćaju i slično.

Malo i servisnih informacija…

U protekla 24h na području Policijske uprave Zvornik zabilježeno je:

-Tri saobaraćajne nesreće, u Diviču i Šarcima sa materijalnom štetom, a u Tršiću u nesreći je povrijeđeno 6 osoba.

U porodilištu Zvornik nije bilo porođaja dok je u Bijeljini rođena jedna beba.

Što se tiče električne energije, danas bez struje u radnoj jedinici Zvornik biće potrošači sa trafostanice Drinjača i Dautovići izlaz prema Dautovićima u periodu od 09:00 do 14:00h. Razlog isključenja ugradnja stubova.

Također u ovoj radnoj jedinici bez struje od 09:00 do 13:00h biće potrošači sa trafostanice Šperploča i Inženjering.

U radnim jedinicama Vlasenica i Bratunac danas će biti uredno snabdjevanje električnom energijom.

Putevi jutros vlažni ali i prohodni. U mjestu Hranča kod Bratunca dogodila se i saobraćajna nesreća, te je put privremeno bio zatvoren.

Iz BIHAMK-a izvještavaju da su zastoji na granicama od 15 do 30 minuta. Danas u popodnevnm satima zbog predstojećeg vikenda, mogući su malo duži zastoji.

Redakcija Podrinjemedia.ba i TV Podrinje želi Vam ugodan i prijatan vikend.

Svako dobro Bosno i Hercegovino.

Najnovije vijesti