22.6 C
Janja
Petak, 29.03.2024.
NaslovnicaPodrinjeBijeljinaPodrinjski jutarnji defter...23.09.

Podrinjski jutarnji defter…23.09.

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Jesen počinje u 09:50h danas. Ako se po jutru poznje dan, onda će ovo biti kišovito godišnje doba.

Naime, jutros u Podrinju oblačno i svježije. Temperatura oko 10. stepeni. Naredna tri dana meteorolozi najavljuju oblačno i kišovito vrijeme.

Pojedinačne temperaturne vrijednosti u 09:00h: Vlasenica 16, Zvornik 17, Janja, Bratunac, Srebrenica i Milići 18. Za danas temperatura oko 19 stepeni.

Obavještavamo Vas da danas zbog planiranih radova u Janji, bez struje a time i bez emitovanja redovnog TV programa Vaše televizije Podrinje, bićete uskraćeni za isti u vremenu od 17:00 do 19:00h.

U radnoj jedinici Zvornik danas će biti izvedeni radovi na trafostanici „Šetići nova“ u periodu od 09 do 14 časova kada će bez električne energije biti dio Šetića na izlazu prema brdu.

U Bratuncu iz “Elektro Bijeljine” najavljuju radove u opštini Srebrenica koje će izvoditi preduzeće „Elektroprenos BiH“ te će od 09:30 do 11:00h bez struje biti trafostanica “Cimos”, od 11 do 12:30h Memorijalni centar, hladnjača, TP “Budak”, Zagoni i Dugo Polje i od 12:30 do 14h Gaj, Gornji Potočari, Potočari, Pale, Milačevići, Borkovići, Lehovići, Dubova i Šušnjari.

U radnoj jedinici Vlasenica za danas nema planiranih radova.

U protekla 24h na području PU Zvornik evidentirana su:

-jedno krivično dijelo u Pilici,

-tri narušavanja javnog reda i mira (Jusići, Branjevo i Bratunac)

Malo vikend vijesti…

U Zvorniku u vikendu iz nas: Otvorenje mesdžida u džematu Glumina (Tulići) – video prilog imat ćete priliku pogledati na Vašem portalu i televiziji.

U Jusićima kod Zvornika, također održan sastanak stanovnika ovog mjesta o nastavku izgradnje džamije. Planirno je podizanje munare na postojećem mesdžidu.

U Vlasenici kroz razne aktivnosti obilježen i Dan opštine.

U organizaciji Savez logoraša BiH i Medžlisa IZ Vlasenica u subotu, 21. septembra” obilježena je godišnjica zločina nad Bošnjacima u zloglasnom logoru “Sušice”. Detalje potražite na portalu podrinjemedia.ba

U Memorijalnom centru Potočari, u petak 20. septembra, obilježena 16-ta godišnjica od zvanično otvorenja Memorijalnog centra. Video prilog imate na Vašem portalu.

U Srebrenici, u subotu održan Međunarodni turnir u borilačkim sportovima. Organizator je bio Kung Fu Wut Shu klub Srebrenica. Na istom učešće je uzelo 17 klubova iz regije i Evrope.

Još malo servisnih informacija…

U JZU “Bolnica Zvornik” u protekla 24h rođene su dvije, a u Bijeljini tri bebe.

Vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice Zvornik u protekla 24h imali su jednu intervenciju na gašenju požara.

Idemo malo na sportske vijesti….

U Prvoj ligi fudbala manjeg bh entiteta FK Podrinje – Janja gostovala je u Derventi kod Tekstilca i doživjela poraz rezultatom 3-1. FK Podrinje trenutno zauzima posljednju poziciju na tabeli.

U Drugo ligi – Istok, Zvornička Drina gostovala je kod ekipe Sutjeska gdje je doživjela poraz visokim rezultatom 5-2.

Regionalna fudbalska liga – Istok:

-Guber iz Srebrenici na domaćem terenu savladao je ekipu BSK Ledinci rezultatom 3-1.

U Janji, OFK Janja – Rudar 0-2.

Područna liga Birač – derbi se igrao u Novoj Kasabi gdje su se sastali domaći Jadar i Lokanj. Na kraju je uslijedila podjela pobjeda rezultatom 1-1.

Malo o putevima…

Putevi jutros suhi i prohodni. Na granicama zastoji od 20 do 30 minuta.

Želimo Vam ugodnu i prijatnu sedmicu. Javite nam se sa nekom Vašom pričom. Pošaljite fotografiju, video…. mi ćemo to vrlo rado objaviti.

Svako dobro Bosno i Hercegovino

Najnovije vijesti