18.6 C
Janja
Petak, 29.03.2024.
NaslovnicaPodrinjeBijeljinaPodrinjski jutarnji defter...25.09.

Podrinjski jutarnji defter…25.09.

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Danas meteorolozi predviđaju pretežno suho i oblačno vrijeme. Temperature danas do 23 stepena.

Jutros, u 09:00h izmjerene su sljedeće temperaturne vrijednosti vazduha: Vlasenica 13, Janja, Zvornik i Srebernica 15, Bratunac i Milići 16.

U Milićima jučer zbog incidenta odložena redovna Skupština opštine. Naime, odbornik LJ.P. priveden je jučer u Policijsku stanicu Milići nakon prijave da se u zgradi opštine pojavio u majici sa uvredljivim sadržajem, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

U Vlasenici džemat ovog mjesta imao je čast da ugosti vojne imame (visokopozicionirane oficire i generale) i druga vojna lica iz Bosne i Hercegovine, SAD, UK, Malezije, Saudijske Arabije, Katra, Austrije, Hrvatske, Belgije, Holandije, Francuske, Norveške, Kanade i Švicarske. 

U Zvorniku, kompanija “Alumina” u posljednjih sedam godina uložila je do danas u razne projekte i proizvodnju oko 70 miliona KM. Svoje proizvode izvoze u oko 40-tak država svijeta.

U Srebrenici, zahvaljujući Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica i opština Srebrenica sa učešćem od 10%, u mjestu Sućeska asfaltiran je kilometar puta a ujedno sanirano i klizište. Ovim putem povezuju se opština Srebrenica i Milići.

Opština Srebrenica raspisala je Javni poziv za prijem radnika u radni odnos na neodređeno vrijeme i prijem pripravnika sa visokom stručnom spremom u Opštinsku upravu Srebenica. Raspisano je deset pozicija za jedanaest izvršilaca za prijem radnika u radni odnos na neodređeno vrijeme i prijem pripravnika sa visokom stručnom spremom.

U Bratuncu, u Domu zdravlja, Crveni krst danas organizuje dobrovoljno darivanje krvi u vremenu od 09:00 do 12:00h.

U Bijeljini za gradsku toplanu subvencija u iznosu od 100 hiljada KM. Sredstva će biti izdvojena iz budžeta Grada.

Malo servisnih informacija…

Na području Policijske uprave Zvornik u protekla 24h evidentirana je jedna saobraćajna nesreća u Srebrenici, a u Zvorniku jedno lice lišeno je slobode zbog vožnje u alkoholisanom stanju.

U JZU “Bolnica Zvornik” od jučer rođena je jedna a u Bijeljini tri bebe.

Iz “Elektro – Bijeljine” najavljuju da danas na području radnih jedinica Vlasenica i Bratunac nema planiranih isključenja električne energije, dok u radnoj jedinici Zvornik danas bez struje će biti korisnici trafostanice Čelopek 4, izlaz prema brdu od 9 do 14h.  Električne energije zbog sanacije niskonaponske mreže, danas neće imati korisnici trafostanice Šumice – izlaz prema Tomanićima periodu od 8 do 10h, a od 10 do 12h korisnici trafostanice Ada – izlaz prema Fetiji zbog izmještanja MRO. Danas električne nergije neće imati od 10 do 12h, korisnici trafostanice Luke, izlaz prema Pahljevićima zbog sanacije priključka.

Jutros se vozi po mjestimično vlažnim putevima a zabilježena je i nešto gušća magla.

Na granicama zastoji do 30 minuta.

Svako dobro Bosno i Hercgovino.

 

Najnovije vijesti