22.6 C
Janja
Petak, 29.03.2024.
NaslovnicaPodrinjeBijeljinaSINOĆ U JANJI: Dokumentarni film Avde Huseinovića u produkciji medijske kuće „Podrinjemedia“

SINOĆ U JANJI: Dokumentarni film Avde Huseinovića u produkciji medijske kuće „Podrinjemedia“

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Sinoć je gostujući u emisiji „Podrinjska hronika“ umjetnik, režiser, novinar i pisac Avdo Huseinović najavio početak rada na novom filmskom ostvarenju. Naime, poznati autor brojnih filmova čija je tematika vezana za ratna dešavanja na bosanskohercegovačkim prostorima je na inicijativu vlasnika medijske kuće „Podrinjemedia“ Vahidina Mulamustafića odlučio započeti rad na novom dokumentarnom filmu.

Prema riječima poznatog autora naziv filma je „Ubijeni prirodnom smrću“, a isti se odnosi se na zbivanja u Bijeljini i Janji tokom ratnih devedesetih godina. Autor raspolaže sa brojnim svjedočenjima žrtava rata, te relevantnom dokumentacijom, kako tribunala u Hagu, tako i ostalih relevantnih pravnih i drugih institucija.

Prema riječima Vahidina Mulamustafića, o ratnim nevoljama Bošnjaka Bijeljine i Janje se proteklih godina dosta pisalo, ali do sada nije urađen ni jedan sveobuhvatan dokumentarni film na tu temu što je nedopustivo. Vlasnik „Podrinjemedia“ i ujedno glavni i odgovorni urednik televizije „Podrinje“ je stoga i odlučio da film „Ubijeni prirodnom smrću“ ujedno bude i dokumentarni  prvenac u produkciji ove mlade medijske kuće.

Sporazum o saradnji između autora Avde Huseinovića i medijske kuće „Podrinjemedia“ potpisan je sinoć u prostorijama televizije „Podrinje“ u centralnom studiju u Janji.

Prema riječima autora, očekuje se da će se na filmu raditi oko deset mjeseci, te da će premijera istog ugledati svjetlost dana tokom jula mjeseca iduće godine.

Tekst pisao : Elvir ibrišimović

Podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti