15.4 C
Janja
Četvrtak, 25.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeMilićiMilići: Potpisani ugovori za izgradnju puteva u povratničkim mjestama u ovoj opštini

Milići: Potpisani ugovori za izgradnju puteva u povratničkim mjestama u ovoj opštini

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić danas je posjetio opštinu Milići, gdje se sastao sa načelnikom Momirom Lazarevićem i tom prilikom su potpisali ugovore o izgradnji putnih pravaca u povratničkim sredinama.

Današnjem sastanku su prisustvovali i predstavnici povratnika iz ove lokalne zajednice koji su razgovarali na temu podrške povratnicima i realizacije potpisanih ugovora.

Kako saznajemo radi se o sljedećim putnim dionicama:Talivić Luka do Gornjih Talovića u dužini od 1,5 km, zatim relacija Žutica – Bešići u dužini od 1,2 km i Lukić polje – Vrsine u dužini od 1,5 km. Radovi bi trebali, ukoliko vremenske prilike dozvole, da budu završeni do kraja tekuće godine, u suprotnom nastavljaju se naredne.

Za sufinsiranje ovih projekata FMROI izdvojit će oko 200 hiljada KM.

Potpisivanju ugovora pored ministra Ramića i načelnika Lazarevića prisutvovali su i zamjenik načelnika Marko Savić, predsjednik Skupštine Branislav Novaković, podpredsjednik Skupštine opštine Jasić Halil, kao i predsjednik kluba OO SDA Murat Avdić, kao i opštinska služba za urbanizam.

/podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti