16.5 C
Janja
Srijeda, 08.05.2024.
NaslovnicaPodrinjePU Zvornik: Nakon zaustavljanja udario po gasu, povrijedio policajca i pobjegao

PU Zvornik: Nakon zaustavljanja udario po gasu, povrijedio policajca i pobjegao

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U Šekovićima proteklu noć dogodila se prava filmska scena. Naime, iza ponoći policijski službenici zaustavili su auto marke “Škoda” i nakon što su zatražili dokumente, vozač istog je udario po gasu i tom prilikom povrijedio službeno lice i nestao u nepoznatom pravcu. Za istim je uslijedila potjera …..

Zvanično saopšenje iz Policijske uprave Zvornik prenosimo Vam u cijelosti.

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik, identifikovali su i lišili slobode lice inicijala S.L. iz Šekovića, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“.
Naime, policijski službenici Policijske uprave Zvornik su, prilikom obavljanja poslova i zadataka iz svoje nadležnosti, 12.10.2019. godine oko 02,00 časa, zaustavili i kontrolisali putnički automobil marke „Škoda”. Prilikom pokušaja legitimisanja vozača, isti je naglo startovao vozilo i tom prilikom udario vozilom policijskog službenika, nanijevši mu tjelesne povrede, nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu.
Preduzimajući operativne mjere i radnje u cilju identifikovanja i pronalaska osumnjičenog, policijski službenici su u mjestu Šekovići, lišili slobode S.L. iz Šekovića, koji se sumnjiči da je počinio krivično djelo „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“.
O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina. Policijski službenici nastavljaju sa preduzimanjem daljih mjera i radnji u cilju kompletiranja i dokumentovanja predmeta, nakon čega će, nadležnom tužilaštvu, biti podnesen izvještaj za navedeno krivično djelo.
U toku proteklih devet mjeseci tekuće godine, Policijska uprava Zvornik je evidentirala četiri krivična djela „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“.
Podsjećamo, Krivičnim zakonikom Republike Srpske propisano je da ukoliko je pri izvršenju krivičnog djela „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“, službenom licu nanesena tjelesna povreda ili mu je prijećeno upotrebom oružja, učinilac će se kazniti kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.

/podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti