14.3 C
Janja
Četvrtak, 28.03.2024.
NaslovnicaPodrinjeSport: FK Birač (Derventa) - FK Jadar (N. Kasaba) 1-1 (izvještaj)

Sport: FK Birač (Derventa) – FK Jadar (N. Kasaba) 1-1 (izvještaj)

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U okviru 7 kola Područne lige Birač ekipa Jadra iz Nove Kasabe gostovala je u Derventi kod ekipe Birač. Utakmica je završena neriješeno 1-1.

Za Jadar su danas nastupali:Ćehajić Meldin,Hasanović Nail,Musić Hariz,Mustafić Mustafa,Dimitrić Njegoš,Mustafić Mersudin,Selimović Hasan(od 82.min.Alić Emrah),Mustafić Osmo,Musić Hasmir,(od 74.min.Alić Izudin),Muratović Mirsad(od 22.min.Orlović Emir),Omerović Muhamed.


Utakmica igrana na stadionu Ivan polje u Derventi uz povoljne uslove za igru.
Momci iz Kasabe su pomalo rezervisano ušli u utakmicu što su domaći iskoristili i nametnuli svoj tempo igre. Igru ekipe Jadra dodatno poremetila i povreda Mirsada Muratovića koji je već sredinom poluvremena morao da napusti igru, a zamijenio ga je Emir Orlović.

Domaći su poveli u 23.min. nakon što je pomoćni sudija signalizirao aut, igrači Jadra su zastali, a domaći su nastavili igru i postigli pogodak. Iako su naši momci protestovali kod glavnog sudije Đukanovića iz Milića priznat je pogodak. Poslije pogodka naši momci su zaigrali agilnije i stvorili nekoliko šansi ali Muhamed Omerović, Hasmir Musić i Hasan Selimović nisu bili precizni tako da se rezultat nije mijenjao.
Drugo poluvrijeme su bolje otvorili momci iz Kasabe ali je stativa zaustavila pokušaj Njegoša Dimitrića u 48.min.Većim dijelom igre  momci iz Kasabe su napadali, dok su domaći pokušavali dugim loptama i iz kontranapada da promijene rezultat.

U 86.min uspjeli da izjednače rezultat iz jedne polukontre koju je dobro otvorio Muhamed Omerović, proigrao Emira Orlovića na desnoj strani koji je ubacio u šesnaesterac domaćih a Njegoš Dimitrić je na drugoj stativi rezantnim udarcem lijevom nogom pogodio mrežu domaćih. Do kraja nije bilo promjene rezultata.
Sudijska trojka na današnjoj utakmici se nije proslavila naročito glavni sudija Đukanović koji je svojim pogrešnim odlukama unio dodatnu nervozu među igrače oba tima.

Ekipa Jadra trenutno zauzima drugo mjesto sa 14 bodova, dva boda iza prvoplasiranje ekipe Lokanj.

/podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti