8.1 C
Janja
Utorak, 23.04.2024.
NaslovnicaPodrinjePU Zvornik: U ovoj godini uhapšeno 11 lica po raznim potjernicama

PU Zvornik: U ovoj godini uhapšeno 11 lica po raznim potjernicama

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Potjernice, centralne potjernice, međunarodne potjernice raspisuju se za opasnim kriminalcima koje su počinile krivična djela teže prirode, a potom pobjegli od izvršenja kazne. Osobe koje se nalaze na bilo kojoj vrsti potjernice uglavnom se vješto skrivaju kako bi izbjegli odsluženje kazne za ranije počinjena djela. Pripadnici Policijske uprave Zvornik su u 2019.godini uspjeli da uhapse čak 11 osoba za kojima su raspisane potjernice, a među njima su i osobe sa Interpolovih potjernica zbog učešća u švercu narkoticima. Prema pisanju medija regiona na području Branjeva je uhapšeno lice koje se dovodi u vezu šverca nekoliko tona kokaina, a hapšenje je izvršeno prema međunarodnoj potjernici koju je izdao Interpol.

Miljan Bobar portparol Policijske uprave Zvornik kaže:

-Intenziviranim radom policijskih službenika na terenu došlo je do drastičnog povećanja identifikacije i hapšenja lica koja su se nalazila na raznim potjernicama. Za devet mjeseci uhapšeno je jedanaest osoba za kojima su bile raspisane potjernice sa različitih nivoa, među uhapšenim se nalaze i osobe sa međunarodnih potjernica koje su naši službenici locairali i uhapsili.

Važno je istaći i odličnu saradnju građana sa policijom na području Policijske uprave Zvornik što je pomoglo da se unaprijedi i ovaj segment rada naše Policijske uprave, ističe Bobar u razgovoru za portal Zvornicki.ba i dodaje:

Izuzetno je važna svijesnost građana o opasnosti koja prijeti od osoba koje su na potjernici, a nalaze se na slobodi. Što je saradnja policije i građana na većem stepenu lakše je doći do razjašnjenja raznih krivičnih djela na području naše policijske uprave, pa čak i uhapsiti osobe sa potjernica. Zamolio bih građane da što više sarađuju sa policijom kako bi smo stepen bezbjednosti zadržali na ovom nivou, ali i u budućnosti podigli na još veći stepen, rekao je Bobar.

Dovoljno je reći da su  osobe sa potjernica svjesno počinile krivično djelo, obično osuđene za to djelo i svjesno izbjegavaju odsluženje kazne i sankcije za počinjeno krivično djelo. Tu ima osoba koje su osuđene za teška krivična djela svih vrsta.

(Zvornicki.ba)

Najnovije vijesti