19.7 C
Janja
Petak, 01.12.2023.
NaslovnicaEkonomijaOdržan sastanak Privrednog savjeta grada Zvornika

Održan sastanak Privrednog savjeta grada Zvornika

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Za bolje privredne rezultate neophodna bolja saradnja

„Najvažnije je da ovo o čemu danas govorimo, ne ostane samo među ovim zidovima, nego da realizujemo zacrtane aktivnosti i postignemo rezultat,“ rečeno je na sjednici Prvrednog savjeta grada Zvornika koja je održana u utorak, 29.10.2019. godine.

Privrednici su istakli da je u Zvorniku mnogo toga urađeno, ali da je neophodno da se uspostavi odnos između škola, privrednika i Gradske uprave kako bi se bolje planiralo školovanje kadra koji nedostaje Zvorničkoj privredi. Privredinici su izrazili spremnost da stipendiraju učenike, koji bi zauzvrat ostali u njihovim preduzećima.

Grad Zvornik je u podršku zapošljavanju u 2018. i 2019. godini uložio oko 1.200.000 KM, a za poljoprivredne subvencije je izdvojeno 600.000 KM.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović je govoreći o kapitalnim investicijama i budućim projektima rekao da Zvorniku trenutno nedostaje oko 350 parking mjesta. „Već smo započeli sa pripremom za izgradnju garaže na dva nivoa kod Sokolskog doma i parkinga kod bolnice. Nadamo se da će to biti realizovano već u narednoj godini,“ istakao je Stevanović.

Na sjednici je razgovarano o podsticajima u privredi, planu kapitalnih investicija, komunalnim taksama i rezultatima ankete koju je Gradska uprava provela među zvorničkim privrednicima.

Privredni savjet grada Zvornika broji 22 privrednika, 10 direktora javnih preduzeća i tri predstavnika Gradske uprave. Gradonačelnik Zvornika predsjedava Privrednim savjetom.

/podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti