4.8 C
Janja
Petak, 19.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeBratunacDo ponedjeljka, 4. novembra, u manjem bh entitetu besplatan tehnički pregled vozila...

Do ponedjeljka, 4. novembra, u manjem bh entitetu besplatan tehnički pregled vozila – priprema za zimu

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Auto-moto savez manjeg bh entiteta (AMS RS) i Auto-moto društva (AMD) u ponedjeljak (4. novembar 2019.) u devet časova u krugu AMD “Krajina” u Banjaluci pokreću veliku republičku preventivnu kampanju besplatne kontrole tehničke ispravnosti motornih vozila pod nazivom “Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima 2019”.

Kampanja će trajati do 29. novembra i sprovešće se na teritoriji 33 lokalne zajednice širom ovog entiteta, a podršku u njenoj realizaciji pružiće Ministarstvo saobraćaja i veza RS, Ministarstvo unutrašnjih poslova RS, Agencija za bezbjednost saobraćaja RS i društveno-odgovorna kompanija “Optima grupa”.

Kampanja “Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima 2019” ima za cilj povećanje ukupnog stepena bezbjednosti u saobraćaju i smanjenje broja saobraćajnih nezgoda koje nastaju zbog nepravilne pripreme vozila za zimske uslove vožnje i načina vožnje u zimskim uslovima.

Vozači će na pokretnom tehničkom pregledu, koji će prva tri dana kampanje biti stacioniran u krugu AMD “Krajina” u banjalučkom naselju Lazarevo, moći besplatno da prekontrolišu dubinu gazećeg sloja pneumatika, kočioni i upravljački sistem, kvalitet rashladne i kočione tečnosti u vozilu, svjetlosno-signalne uređaje, amortizere, auto-gas instalacije i neophodnu opremu koja mora da se nalazi u vozilu.

Takođe, vozačima će biti podijeljeno 5.000 brošura u kojima je objašnjen način vožnje u zimskim uslovima i priprema vozila za zimske uslove vožnje koji su zajednički izradili AMS RS, Ministarstvo saobraćaja i veza RS i Ministarstvo unutrašnjih poslova RS.

Radnici “Optima grupe” će vozačima u toku aktivnosti djeliti grebalice za skidanje leda sa staklenih površina, servisne knjižice za vlasnike kontrolisanih vozila i zimsku tečnost za pranje vjetrobranskog stakla “Mosol”.

Raspored punktova i lokacije vezano za Bijeljinu i Srednje Podrinje:

  12.11.2019.

utorak

“Sigurnost” / Bijeljina

“Ugljevik” / Ugljevik

AMS RS, AMD, MUP RS 09-11 h

13-15 h

  13.11.2019.

srijeda

“Majevica“ / Lopare “Semafor” / Zvornik AMS RS, AMD, MUP RS 09-11 h

13-15 h

  14.11.2019.

četvrtak

“Srebrenica”/ Bratunac

“Vlasenica” / Vlasenica

AMS RS, AMD, MUP RS 09-11 h

13-15 h

. 15.11.2019.

petak

“Šekovići” / Šekovići

“Osmaci” / Osmaci

AMS RS, AMD, MUP RS 09-11 č

12-14 h

 

/AMS RS/podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti