17 C
Janja
Četvrtak, 28.03.2024.
NaslovnicaAktuelnostiPOTPREDSJEDNIK SALKIĆ POSJETIO TELEVIZIJU "PODRINJE" U JANJI

POTPREDSJEDNIK SALKIĆ POSJETIO TELEVIZIJU “PODRINJE” U JANJI

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U nedelju 11.11.2019.godine potpredsjednik bh.entiteta RS je posjetio centralni studio televizije”Podrinje”u Janji. Tom prilikom potpredsjednik je u razgovoru sa osnivačem medijske kuće “Podrinjemedia” Vahidinom Mulamustafićem, upoznat sa radom televizije i njenim programskim ciljevima.

Gostujući u poznatoj emisiji “Hronika Podrinja” potpredsjednik Ramiz Salkić je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je na prostorima bh.entiteta RS počela da radi prva bošnjačka televizija. Govoreći o aktuelnim problemima potpredsjednik je podsjetio na stradanja Bošnjaka u proteklom ratu, ukazujući na obavezu sjećanja i izvlačenja pouka iz nemilih događaja devedesetih godina. On se takođe dotakao pitanja diskriminacije nad Bošnjacima, sa posebnim osvrtom na pitanje bosanskog jezika, a govorio je i o nedavnom formiranju savjeta, te poručio gledaocima u zemlji i inostranstvu na važnost međusobne povezanosti i saradnje. Potpredsjednik Salkić je podržao koncept i rad televizije, te pozvao sve one koji mogu da daju svoj doprinos u razvoju i radu ovog važnog medija u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.

Za one koji nisu imali priliku pogledati nedjeljnu “Hroniku Podrinja”o ovim, ali i drugim pojedinostima gostovanja potpredsjednika Salkića,može se pogledati na fb. profilu portala “Podrinjemedia”-Podrinjska hronika –uživo.

Autor: Elvir Ibrišimović

Podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti